Інтерв’ю з Такаші Іізука про Sonic Frontiers для сайту Sonic Stadium

Sonic Frontiers виглядає найамбітнішою новинкою в ігровій серії на сьогоднішній день. І справа не тільки навіть в ігровому процесі. Хоча остання пригода Соніка справді має на меті переосмислити лінійні рівні від точки А до Б, зробивши відкритий світ, SEGA також прагне використовувати гру як сходинку для об’єднання багатьох розважальних всесвітів про їжака Соніка у щось одне. І все починається з історії у грі Sonic Frontiers, яка є результатом співпраці між Sonic Team та автором коміксів IDW по Соніку – Ієном Флінном.

Sonic Stadium вдалося взяти інтерв’ю у самого Такаші Іізука, головою Sonic Team. За ці короткі п’ять хвилин інтерв’ю вдалося поговорити про участь Ієна Флінна у грі та про те, що це може означати для інших всесвітів по Соніку.

Sonic Stadium: Велике дякую, що знайшли час поговорити зі спільнотою Соніка на Gamescom, Іізука-сан. Я хотів запитати вас про деякі речі, які Sonic Team розкрили за останній тиждень — насамперед про Коко. Вони дуже милі! Яка їхня роль у Sonic Frontiers, і чи ми їх побачимо лише на островах Зорепаду? Або вони будуть як Віспи та зможуть повернутися в майбутніх іграх про Соніка?

Такаші Іізука: Коко — це щось на кшталт загадкової істоти, яка існує на островах Зорепаду, і… ну, вони досить сильно відіграють роль в історії, тому, боюся, я не можу говорити про те, чим вони є [сміється] . Ми точно не хочемо псувати таємницю.

Sonic Stadium: Це зрозуміло. Тоді я просто викину кудись своє наступне запитання [сміється]! Але просто заради суперечки..! Ви знаєте, фан-база якось глянула на Koкo вперше та всі разом сказали: «ей, вони виглядають як нові Чао». І, як ви знаєте, багато фанатів завжди запитують про Чао в майбутніх іграх про Соніка… отож! Я збирався запитати: Коко це справді нові Чао?

Такаші Іізука: [Сміється] Ну, Чао та Коко, звичайно, різні істоти, справді… у Sonic Frontiers ви знайдете багато цих Коко на різних островах. І коли ви збираєте їх, то з’являться способи посилити здібності Соніка [залежно від того, скільки ви їх зберете]. Тож я гадаю, що якби ми справді порівняли їх… це не так, бо Чао це істоти, яких ви вирощуєте, виховуєте та граєте з ними. Унікальна особливість Koкo полягає в тому, що вони прив’язані до вашого фактичного прогресу та до інших цікавих речей, які ви можете робити на островах.

Sonic Stadium: Отож участь Ієна Флінна у створенні сюжету разом із Sonic Team для Sonic Frontiers викликала велике захоплення. Що означає для керівництва ігрової серії Соніка те, що люди, які залучені до ліцензованої серії коміксів, роблять свій внесок в історії основних ігор?

Такаші Іізука: У нас було багато різних сценаристів, пов’язаних із серією Соніка протягом дуже довгого часу, але насправді цікаво, що в наш час є Сонік в іграх, Сонік у коміксах, Сонік у фільмах… у нас є багато різних Соніків у різних розважальних середовищах, які можуть побачити фанати. І одна з речей, яку я справді хотів зробити, це об’єднати все, зробити все трохи щільнішим з точки зору єдиного соніковського досвіду.

Тож те, що я хотів зробити [для Sonic Frontiers], це бути впевненим у тому, що Іан Флінн, який створює комікси IDW, буде теж залучений до роботи над грою, хоча минулі комікси й були окремою справою, … це щось по типу зближення коміксів та ігор в цьому єдиному соніковському досвіді. Це дійсно усе про цю уніфікацію, та на мій погляд, ми маємо бути впевнені що зробимо дійсно дуже уніфікованого Соніка прямо тут у грі. [цей фрагмент переклад дуже адаптований]

Sonic Stadium: це дуже цікаво! Тоді… чи варто нам очікувати побачити більше кросоверів чи співпраці між іграми, коміксами – можливо, навіть фільмами – у майбутньому? Або може ви бачите у своїй свідомості кожну з цих речей як дуже різні всесвіти, на кшталт Sonic Frontiers?

Такаші Іізука: Ну, я думаю, що… навіть із телешоу на Netflix [Sonic Prime], яке незабаром вийде у ефір, і серією коміксів [IDW]… завжди найкраще мати один всесвіт [де можна об’єднати в нього інші]. Однак для фільмів надто складно об’єднати цього реалістичного Соніка зі справжніми друзями-людьми та справжньою планетою Земля… все це трохи важко застосувати в іграх [сміється]! Але якщо ми говоримо про комікси, серіали Netflix та ігри? Рухаючись вперед, ідея спробувати зібрати їх усіх в один всесвіт – або навіть якщо це не зовсім той самий всесвіт, принаймні дати їм відчуття, що вони є частиною пов’язаного всесвіту – це те, що дуже важливо для нас.

Sonic Stadium: якщо говорити про новий трейлер, який ви, хлопці, показали минулого тижня на Gamescom… було виявлено деякі нові біоми, як-от пустельний ландшафт і тропічний острів. Усі відкриті зони, які ми бачили досі, здаються більш реалістичними у візуальному дизайні, ніж ті, що ти очікуєш побачити в традиційних іграх Соніка. Це навмисний вибір дизайну? І чи бачите ви етапи в кіберпросторі як спосіб бути трохи більш експресивними, з деякими більш нереалістичними середовищами етапів, які ви побачите, скажімо, у Green Hill Zone?

Такаші Іізука: Острови Зорепаду — це таємниче нове місце, де ні Сонік, ні Еґмен ніколи не були, тому команда справді хотіла піти й побудувати таємниче нове середовище для дослідження та познайомити гравців із цим новим світом. Коли ми говоримо про кіберпростір, то це середовища, створені зі спогадів Соніка, що зібрані у цьому цифровому форматі. Отже, ці етапи — це всі місця, де Сонік був раніше, про які він справді зберіг певну пам’ять — але це будується таким, можна сказати, «нереальним» способом… через це цифрове відтворення його спогадів. Це і є насправді різниця між реальним світом та кіберпростором, яку ви побачите в Sonic Frontiers.

Sonic Stadium: останнє запитання перед тим, як піти. Нещодавно я дивився пряму трансляцію консолі Mega Drive Mini II від SEGA Japan, і одним з анонсів було й те, що M2 повністю завершила гру під назвою «Devi & Pii»…

Такаші Іізука: О, Деві та Піі [сміється]!

Sonic Stadium: Я розумію, виправте мене, якщо я помиляюся, це була ваша гра? І я не думаю, що воно ще випущено. Як вам відчуття того, що ця гра нарешті завершена і в неї зможуть пограти фанати?

Такаші Іізука: Коли я вперше почув, що вони збираються запустити гру, я подумав: «Зачекайте, ви не можете… Ви жартуєте? У вас, хлопці, є файли гри?» Це повертає нас на 30 років назад! Тож я спочатку навіть не повірив, що це правда, я подумав, що вони пожартували наді мною! Але команда сказала: «Ні, ми насправді все ще маємо файли в SEGA, і ми збираємося включити їх у кінцевий продукт».

Тож… це якесь змішане відчуття, тому що я, очевидно, дуже радий, що ця гра, яку я створив, нарешті побачить світ. Але водночас це те, що я зробив, коли вперше приєднався до SEGA понад 30 років тому.

Sonic Stadium: ще до Sonic 3!

Такаші Іізука: [Сміється] Ще до Sonic 3! І ви знаєте, тоді він так і не побачив світ, тож ви здивуєтеся… Але тепер споживачі справді зможуть пограти у це! Як вони відчують та відреагують на гру, яку я створив 30 років тому? Отже, для мене це ціле асорті з емоцій – я дуже щасливий, мені дещо цікаво й, можливо, я трохи стурбований тим, як люди сприймуть це!

Sonic Stadium: Гадаю, ви були віддалені від цієї завершеної версії? M2 просто зібрали усе це на основі недоторканих даних 30-річної давності?

Такаші Іізука: Так, я нічого там не робив, вони просто взяли старі дані, і тепер їх можна грати. Ви знаєте… цю гру створили лише двоє людей, де один з них був я!

Sonic Stadium: Справді? Оце так!

Такаші Іізука: Так! Я був гейм дизайнером, а також графічним дизайнером! Інша особа виконувала все програмування.

Sonic Stadium: Ну, я впевнений, що фанати справді полюблять Devi & Pii, коли нарешті отримають у свої руки Mega Drive Mini II. Дякуємо, що поговорили з нами про свої спогади та дали нам трохи більше зрозуміти Sonic Frontiers, Іізука-сан. Ми дуже цінуємо ваш час!

Такаші Іізука: Дякую!

Окрім цього ви можете побачити трейлер гри Sonic Frontiers, який було представлено на GamesCom. А також підсумки цього.


І найважливіше!!! Не забувайте допомагати ЗСУ чим можете для того, щоб вигнати з України російських окупантів! Ви можете підтримати фонд “Повернись Живим” або інші фонди для допомоги у війні проти росії.

Малюнок від Anasko

 

Також не забувайте реєструватися на сайті, оцінювати статті, писати коментарі та поширювати їх у соцмережах! Ми стараємося для всіх вас та заради української спільноти по Соніку!