“900-та Пригода Їжака Соніка” вже вийшла! Що відомо?

13-го вересня вийшла 900-та Пригода Їжака Соніка від IDW. Історія обіцяє бути дуже насиченою екшеном судячи намальованим варіантам обкладинок цього коміксу. Ця небачена цифра включає у себе не лише поточні випуски коміксів IDW про їжака. Також зараховані і випуски попередніх видавництв, зокрема Archie Comics, Fleetway Editions, Sega та Grandreams.

Про що цей комікс?

Врятувати світ – це нескладно, якщо ти швидкий синій їжак. Це просто, бо, по факту, їжак Сонік зробив це приблизно… перенесіть одиницю, додайте нуль… 899 разів, згідно з підрахунками Тейлза. І Сонік збирається вирушити у свою 900-ту пригоду, яка врятує світ, тому що…
Гаряча картопля, гаряча картопля! Сонік та його друзі грають у гарячу картоплю! Лише от картопля це Топаз Деформації, і замість того, щоб обпекти руки, вона може деформувати увесь світ у небуття. Або щось по типу того. Компашка намагається позбутись Топазу Деформації по черзі щоб вже остаточно вирішити це раз і назавжди.
Відсвяткуйте приголомшливий 900-ий ювілейний випуск разом із суперзірками Іаном Флінном, Еван Стенлі, Калебом Ґеллнером, Деніелом Барнсом, Аароном Хаммерстромом та із сценаристом Sonic the Comic, що повернувся для цього випуску – Найджелом Кітчінгом, де всі вони беруть участь у власній естафеті, розповідаючи цю історію в шести швидкісно-перегонних, гризуче-нігтьових, яйце-розбиваючих частинах!

– синопсис до “900-ої Пригоди Їжака Соніка”

Також нижче ви можете побачити демонстраційні сторінки цього коміксу. Здається вони висвітлюють перші моменти коміксу, коли Сонік відпочиває на “одній із багатьох, ну дуже багатьох лабораторій Тейлза”. Ми ніколи не думали, що Сонік може полюбляти бриньчати на акустичних гітарах. Хоча у нас є певні запитання до того, де їжак взагалі її взяв.

“900-та Пригода Їжака Соніка” зосереджена на синьому їжакові та на його друзях. Вони передають одне одному небезпечний дорогоцінний камінь, відомий як Топаз Деформації. Схоже це на якусь смертоносну гру в гарячу картоплю, перш ніж усе зникне з буття. 

У цьому ван-шоті взяли участь численні сценаристи, зокрема Аарон Хаммерстром, Даніель Барнс та Іан Флінн. Вони розказали цю історію в шести частинах. Намалювали цей комікс лайн-художник Мауро Фонсека, чорнильники Рік Мак та Метт Фроз, а також колористи Реджі Грем та Наталі Фордрейн

І ще випуск включає у себе обкладинки від художників Трейсі Ярдлі, Юджі Уекава, Адама Брайса Томаса, Наталі Фордрейн, Річарда Елсона, Джонатана Грея нинішньої головної сценаристки коміксів Евана Стенлі та Найджела Кітчінга. Також до роботи над однією з обкладинок було залучено художника Острову Скрапніків (Scrapnik Island) Калеба Ґеллнера.

Соніка буде телепортувати по іншим світам

Вище показано варіант обкладинки для продажу у роздріб від художниці Наталі Фордрейн. Намальоване створює враження, що Топаз Деформації почав телепортувати друзів Соніка по відомим локаціях з ігор. Також цей артефакт почав переносити їх по добре укорінених у лор локаціях, а також по ледь згадуваних локаціях у всесвіті коміксів IDW. І в цих випадках це острів Скрапнік та острів Черепахи

Можливо, що кожен світ чи локація намальовані та прописані різними талановитими художниками. Інший варіант обкладинки для продажу у роздріб, що ви можете побачити внизу, було намальовано художником Річардом Елсоном із британської серії Sonic the Comic від Fleetway. Це свідчить про те, що світи з інших видань можуть насправді з’явитись або принаймні на них можуть посилатися у цьому коміксі. Це фактично підтверджується і основним каноном. Оскільки вибух спричинений Топазом Деформації колись викинув Соніка у вимір кішки Блейз, що є паралельним до його власного.

Фанати Соніка, які виросли в 90-их роках, скоріше отримають справжнє задоволення від стилістики обкладинки вище із притаманною стилізацією Соніка та доктора Еґґмена.

Читачі, які стежать за серіями коміксів IDW, скоріше будуть раді тому, що в “900-ій Пригоді Їжака Соніка” буде власне включено Топаз Деформації. Цей об’єкт, який спотворює реальність, був вперше представлений та власне належав нещодавно померлому колишньому фанату доктора Еґґменадоктору Старлайну. Він зрадив Еґґмена заради власної вигоди. Окрім його створінь-кіборгів Сюрджа та Кітсунамі, які зрештою повстали проти нього, Топаз Деформації є одним із небагатьох незмінних аспектів спадщини доктора Старлайна. Через його дуже складні стосунки з Еґґменом багато фанатів вважають його одним із найкращих лиходіїв всесвіту Соніка всіх часів як у IDW, так і в Archie коміксах.

Топаз Деформації вже переміщав Соніка в інший вимір

Обкладинка B від Юджі Уекава.

Обкладинка D від Адама Брайса Томаса.

Топаз Деформації також пов’язаний із деякими великими подіями у всесвіті IDW. Це не тільки відіграло монументальну роль у знищенні металевого вірусу Еґґмена, але й стало однією з головних причин того, що Сонік на деякий час втратив пам’ять. Це, безсумнівно, одна з причин чому Сонік та його компашка намагаються позбутися цього артефакту в своєму світі.

Топаз Деформації може ставати ще більш нестабільним через контакт із підробними Смарагдами хаосу, які доктор Еґґмен нещодавно зібрав для підтримки свого міста Еґґперіал. До речі, вони настільки потужні, що коли Шедоу став перенасичений після використання їх як джерела для активації своєї фірмової атаки “Хаос Контроль”, то створений вибух енергії не лише окутав Шедоу, але й тимчасово вимкнув усе місто Еґґмена.

Змішування цих джерел енергії з топазом, який стає нестабільним навколо звичайних смарагдів Хаосу безсумнівно є рецептом катастрофи. І ця властивість може створити цікаву історію для “900-ої Пригоди Їжака Соніка”.

Як щодо інших обкладинок для коміксу?

Як ми і звикли очікувати від Еван Стенлі, її обкладинка C — це феноменальний твір із фантастичним художнім стилем. Вона дійсно передає динаміку Соніка та Емі, коли вони намагаються втекти від косатки, яка чомусь намагається їх з’їсти. Художниця IDW також поділилася чистою версією цієї обкладинки, а також кількома мініатюрами ескізів у своєму твіттері.

Наведену нижче обкладинку для продажу в роздріб створив давній художник коміксів Джонатан Грей і це досить дивний витвір мистецтва. Цікаво, як багато персонажів ви тут побачили?

Реліз “900-ої Пригоди Їжака Соніка” було заплановано на 16-те серпня, потім його перенесли на 30-те серпня. Але по факту воно відбулось 13-го вересня, коли одночасно із ним вийшов також 64-ий випуск коміксу по Соніку від IDW.

Обкладинку для онлайн видання намалював художник коміксів Archie по Соніку Метт Хермс.

Обкладинку А намалювала Трейсі Ярдлі. Вона повторює рекламний дизайн найпершої гри Соніка.

Коштує цей комікс у фізичному та у цифровому вигляді 303 ₴ (7,99 $).

Придбати цей комікс ви можете у роздріб або у цифровому виданні на офіційному сайті IDW за цим посиланням.


І найважливіше!!! Не забувайте допомагати ЗСУ чим можете для того, щоб вигнати з України російських окупантів! Ви можете підтримати фонд “Повернись Живим” або інші фонди для допомоги у війні проти росії.

Малюнок від Anasko

 

Також не забувайте реєструватися на сайті, оцінювати статті, писати коментарі та поширювати їх у соцмережах! Ми стараємося для всіх вас та заради української спільноти по Соніку!