Sonic Superstars вже вийшла! Але що було відомо ще до виходу гри?

Всіх вітаємо! Sonic Superstars нарешті вже вийшла 2 дні тому! І, на жаль, у нас були великі труднощі у написанні новин в останній час із-за нестачі людей, які пишуть новини. Ця проблема і зараз нікуди не зникла. Ви завжди можете доєднатись до команди та виправити цю ситуацію, бо людей, на жаль, мало. А новини українською писати треба для того, щоб була змога розвивати нашу україномовну спільноту по Соніку. Якщо ви надумали це зробити, то в цьому пості ви можете знайти деталі того як це зробити.

Щоб якось виправити ситуацію з тим, що у нас не виходили на сайті новини про гру Sonic Superstarsми вирішили принести в жертву увесь свій час та відкинути геть все для того, щоб зробити ось цю велику статтю. Написання цього в купі зайняло приблизно 60 годин і наразі це є найбільшим постом на сайті… Ми сподіваємось що ця жертва не була марною і вам сподобається побачити усю історію рекламної кампанії Sonic Superstars в одному місці, яка розбита навіть по датам та хронології подій з деталями того, що було відомо на той момент. Бо у цій статті дійсно буде цікаво подивитись на хід всієї рекламної кампанії SEGA щодо цієї гри.

А за величезну допомогу у написанні статті я хочу також подякувати таким новинарям та редакторам нашого сайту як: VG584Pro, Darina, Zaharok.

Якби не ви, то цього посту би не існувало!

Також якщо ви помітили помилки, то повідомте нам про це. При написанні такої великої статті це дуже і дуже ймовірно, особливо коли це робилось майже без відпочинку…

Тепер приступимо власне до статті. Для зручності нижче ви побачите зміст цієї статті:

Зміст

Summer Game Fest

9-го червня на Summer Game Fest 2023 було вперше представлено гру Sonic Superstars, а також було продемонстровано ігролад.

На фотографіях, які були опубліковані в мережу, тоді було продемонстровано другий акт Bridge Zone, який має вечірній вигляд. На рівні можна було побачити те, що деякі бадніки із класичних ігор повернулися. Рівень був наповнений новими петлями для подальшого проходження. Також можна було побачити що і присутні також нові предмети для колекціонування, а саме медалі, які можна використати в магазині для Battle Mode. Також можна було побачити велике синє кільце яке скоріше за все веде на спеціальний рівень, але нікому тоді не було зрозуміло чому от воно має синій колір.

Тоді на виставці було представлено власне інтро до гри Sonic Superstars. І вже 18-го липня, а це приблизно через місяць, офіційний YouTube-канал їжака Соніка опублікував це для широкого загалу. Саундтрек цього інтро було створено Ті Лопесом та Джуном Сенуе.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Також під час виставки Summer Game Fest 2023 IGN Japan вирішили поділилися з усіма записом ігроладу, показавши нам рівень Speed Jungle разом з двома його актами. Два акти мають свої відмінності: наприклад на другому акті деякі секції були заповненні темрявою, а просуватися рівнем було можливо лише завдяки унікальному бонусові. Рівні наповнені новими елементами ігроладу, а саме рельсами та не тільки ними. Окрім цього рівні гри адаптовані для гри у кооперативному режимі для чотирьох гравців. Також нам показали тоді боса з яким відбувається бій у кінці другого акту. Після перемоги над ним нам показали катсцену з Фангом та новим персонажем на ім’я Тріп. Про цього персонажа ми ще більше розкажемо вже пізніше.

Нижче ви можете переглянути ці два відео від IGN Japan.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

У грі не буде Green Hill?

Найперше про що хочеться сказати – у грі точно не буде зони Green Hill. Принаймні про це нас всіх запевнив Такаші Іізука під час виставки Summer Game Fest. 9-го червня він це підтвердив у інтерв’ю для IGN, сказавши що не лише буде відсутність Green Hill, але й усіх повторно використаних рівнів. Пряма цитата від IGN, “ні Green Hill, ні Chemical Plant, ні рівнів, які ви бачили в попередніх 2D-іграх Соніка”. Кожна зона в Sonic Superstars буде повністю оригінальною. Такаші Іізука також сказав, що це зроблено навмисно і що вони “попросили Соніка бігати в цьому новому середовищі. Тож ми хотіли створити абсолютно нові місця для Соніка в цьому новому тайтлі”.

Як виявилось, у результаті це була брехня і цю зону нам таки показали під час демонстрації на виставці Gamescom через пару місяців під час презентації Battle Mode цієї гри.

Про демо-версію гри

Пізніше вже 11-го червня група відеоігрових журналістів Easy Allies почала розповідати про цю гру на своєму стрімі в Twitch, використовуючи кадри які були опубліковані раніше від IGN Japan. І вже ближче до кінця їхньої дискусії серед вирізаних кадрів від IGN Japan було показано екран вибору рівня на демці, яку дали пограти журналістам того видання. І там можна було побачити деякі не названі зони та акти, серед яких був режим “атака на час” та особливий акт для проходження за Емі Роуз.

Також тоді поширювалася інформація про те, що має от з’явиться публічна демо-версія, але в результаті цього так і не сталося. Але все ще досі існує вірогідність, що демо-версія вийде після релізу гри як це було із Sonic Frontiers на Nintendo Switch. До речі, про це ми вже писали раніше у нас на сайті.

Перша згадка про кооперативний режим

На наступний день 12-го червня стало відомо, що в Sonic Superstars буде кооперативний режим гри, в який можна пограти локально та онлайн. В офіційному електронному листі, надісланому одержувачам інформаційного бюлетеня Sonic Frontiers, було підтверджено “Battle Mode”, який буде доступний локально та онлайн!

Підсумки Summer Game Fest

Підсумовуючи Summer Game Fest, більшість людей були задоволені грою та чекають на її вихід.

Гра тоді не викликала величезний ефект “вау” на відміну від Sonic Frontiers. І це не є чимось дивним враховуючи те що Sonic Frontiers була грою яка дарувала абсолютно новий досвід гравцеві. А це було людям набагато цікавіше. Незважаючи на це, появу Sonic Superstars люди оцінили досить позитивно.

Ютубер Fadel, відомий як Gamescage, був одним із перших хто зміг пограти у Sonic Superstars. До гри він не мав жодних претензій, і навіть навпаки, назвав гру “ідеальною”.

На стан 14-го червня відгуків ставало все більше і більше: Енді Робінсон із Video Games Chronicle пише про гарний початок гри який вирішує проблеми своїх попередників. Easy Alliesот діляться своїми враженнями від старих та нових механік, а Game Informer у свою чергу позитивно відгукнулися про гру.

Дискусії щодо фізики у грі

Гарячою темою була фізика гри. Game Informer, Енді Робінс та Стів Боулінг із Good Vibes Gaming порівняли іглолад гри із Sonic Mania. Люди були задоволені нею та ввжають що гра грається так само як старі класичні ігри про Соніка.

Як раз 14-го червня Крістіан Вайтхед підтвердив, що розробникам Sonic Superstars вдалось повністю перенести фізику із Sonic Mania в сучасний 3D! Про це він сам заявив у своєму Х (твіті). Але також він додав що “розкаже про це більше тоді, коли це буде доречно”. І гадаємо це і на краще, бо у фанхаті їжака існує великий дискус та занепокоєння щодо фізики гри, яка може бути схожою на ту що ми бачили в іграх Sonic 4 чи Sonic Forces. Нагадаємо вам, що управління Соніком/Класичним Соніком в тих іграх було… таке собі…

Також було відзначено й левел-дизайн рівнів у грі Sonic Superstars. Game Informer похвалили розгалужені шляхи на рівні які заохочують вас до дослідження. Tech Raptor звернули увагу на хороший підхід до створення левл-дизайну рівнів, а Kinda Funnyнавіть порівняли Sonic Superstars із Sonic Mania та відзначили подібність дизайну рівнів та ігроладу.

Новий персонаж – Тріп

Коли лише було анонсовано Sonic Superstars на Summer Game Fest, то SEGA також повідомила й про те, що у грі буде новий персонаж, розроблений одним із творців самої першої гри про Соніка – Наото Ошимою. І звуть нового персонажа Тріп.

Іізука підтвердив цей факт у інтерв’ю, яке було опубліковане на YouTube-каналі IGN 11-го червня. Власне саме інтерв’ю ви можете побачити нижче.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Тріп створена на основі поясохвоста велитенського із блискучою бронею. Варто відзначити що вона стала не лише першим персонажем якого придумав співтворець їжака Соніка Наото Ошима за дуже довгий час, але вона ще і є новою антагоністкою.

У новому інтерв’ю для Game Informer керівник Sonic Team Такаши Іізука розповів про розробку нової противниці, яка з’явиться спільно зі снайпером Фангом у новій 2D-грі про Соніка.

Раніше коли ми створювали нових ворогів, то вони завжди були сильними та потужними супротивниками.

– відповів Такаші Іізука у інтерв’ю для Game Informer.

Ми маємо Інфініта (з Sonic Forces). Є багато таких ворогів які раптово з’являються перед вами і ви відразу розумієте що вони дуже потужні. Вони є серйозними супротивником і ось: “О ні! Як я буду боротися з такими ворогами?” Так це було в минулому і ми б хотіли зробити щось інше.

– додав Такаші Іізука у інтерв’ю для Game Informer.

Ми не хочемо просто випустити нового персонажа без відповідного контексту. Ми дійсно хочемо представити персонажку з унікальними здібностями, підкреслити її фонові деталі та вплести її у сюжет так, щоб вона стала унікальною та вирізнялась як особлива постать. Ми хочемо щоб гравці не лише прийняли її як частину цього світу, але й були вдячні її присутності за те, яке вона значення надає цьому світу.

– розповів Такаші Іізука у інтерв’ю для Game Informer.

Game Informer також додали, що граючи гру у офісі Sonic Team вони дійсно зустріли Тріп на одному з етапів рівня, граючи за Емі Роуз. Проте замість того щоб виявити зухвалу позицію чи підготувати пастку, Тріп навпаки, виглядала “розгубленою, сумною та навіть безпомічною” і гравець навіть допомагає їй пройти останню частину рівня.

Мої враження від цієї першої зустрічі полягає не в тому що Тріп це злий персонаж, яка спрямована на знищення наших героїв, а в тому, що за її спиною ховається складна історія, яка привела її до перетворення у злого ворога.

– описав таким чином персонажа Браян Ші, контент-директор Game Informer

Іізука додав що вони хотіли підійти до створення образу Тріп більш комплексно ніж зазвичай, уникаючи стандартного підходу “суперпотужного супротивника” чи “монстра тижня”. “Команда хотіла показати що Тріп це не звичайний ворог, і ми хотіли представити її так, щоб це було не очевидним “о, я суперпотужна” способом”.

Перше що, я думаю, прийде на думку людям – “Хто вона і чому вона такий суперсильний ворог? Що тут відбувається?” Ми хотіли представити персонажа саме так щоб вона вирізнявся від тих ворогів які завжди представлялись в іграх про Соніка

– додав Такаші Іізука у інтерв’ю для Game Informer.

Здається що Тріп вийшла дійсно надзвичайно цікавим персонажем, що скажеш.

Хто у команді розробки?

У інтерв’ю для VGC яке було опубліковано 11-го червня Такаші Іізука повідомив що над Sonic Superstars працює компанія Arzest, яку заснував Наото Ошима спільно із Sonic Team. Композитором гри виступає Джун Сеноуе який працював над саундтреком таких ігор як Sonic The Hedgehog 3 та Sonic Adventure.

В інтерв’ю Іізука-сан наголошує, що Ошима має досвід ще з часів коли він працював як художник та дизайнер рівнів для Sonic The Hedgehog 1 та Sonic CD.

Коли ми говоримо про людей які ще залишилися та працюють над класичними іграми про Соніка, то таких дуже мало хто активно створює ігри саме із цього невеличкого колективу.

— каже Іізука-сан, маючи на увазі себе, Ошиму та Сеноуе.

Незважаючи на те, що Сеноуе призначено головним звуковим дизайнером як всередині, так і поза – SEGA всеодно внесуть свій внесок у саундтрек гри. До того ж Іізука тут конкретно вказує на Ті Лопеса.

Хоча й Такаші Іізука у інтерв’ю для VGC розповів про те, хто створює Sonic Superstars, він також й розповів про те які розробники точно не брали участі у створенні цієї гри. І серед таких як раз Крістіан Вайтхед та Headcannon – розробники Sonic Mania, яка вийшла в 2017-му році.

Коли ми працювали над Sonic Mania і гра була закінчена, а Кріс завершив свою роботу, ми поговорили з Крісом та командою про те, якою має бути наступна 2D-гра, яку ми створимо […] У нас були деякі концепції та ідеї над якими працювали обидві команди, але ми так й не змогли розпочати проект. І він (Headcannon) на деякий час зник з уваги разом з Крісом та його командою.

– розказав Такаші Іізука в інтерв’ю для VGC

Іізука не розповів які саме труднощі призвели до повного припинення розробки наступного 2D-проекту від Вайтхеда та Headcannon. Проте Sonic Team продовжила співпрацю з Headcannon над ремастером Sonic 3 & Knuckles на Retro Engine для Sonic Origins та над додатковим контентом для майбутнього доповнення Sonic Origins Plus.

Стаття на Game Informer

Після минулих новин під час Summer Game Fest настало затишшя щодо новин по Sonic Superstars, і вже трохи більше ніж через місяць 26-го липня стало відомо про багато нових цікавих подробиць щодо цієї гри у виданні Game Informer. Зображення нижче було намальовано Марком Г’юзом (@thesketchsector).

По-перше, тоді стало відомо про назви перших семи зон гри та був навіть опис деяких з них:

  • Bridge Island
  • Speed ​​Jungle
  • Sky Temple
  • Carnival Pinball
  • Lagoon City
  • Sand Sanctuary
  • Press Factory

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Існує також зона під назвою Golden Capital, але поки-що невідомо як на неї потрапити. Фактично, назва могла бути випадково підтверджена через назви скріншотів зони, завантажених видавництвом Game Informer.

Також існує ще 5 невідомих зон, включно з тими де персонажі стають піксельними. Також існують окремі акти за певних персонажів. Наприклад, Сонік має власний ексклюзивний рівень на 2-му акті Speed ​​Jungle. Емі Роуз отримає ексклюзивний рівень на 2-му акті Lagoon City, і ще є цікава частина в самому кінці рівня, коли Емі супроводжує Тріп у безпечне місце. Щоб отримати доступ до цих унікальних рівнів гравці повинні платити фруктами, які можна зібрати на інших рівнях.

Мабуть, найцікавішою частиною цих ексклюзивних актів, за словами Game Informer, є те, що вони “здаються необов’язковими”. Тобто вони не обов’язкові для виконання і гра запитає вас, чи хочете ви виконати цей рівень. Також у грі присутня карта світу, яка за твердженням видавництва “нагадує хаб із Sonic Generations, де ви бігаєте навколо 2D-літачка та обираєте свою зону”.

Сили Смарагдів хаосу

На цей момент загал вже знав, що одна із сил смарагдів це використання клонів, і воно називається Avatar. Також вже було відомо про силу, яка дозволяє Соніку плисти вгору по водоспаду, і називається вона Water.

Але Game Informer й Такаші Іізука показали що Water не обмежується лише водоспадами. Його також можна використовувати й для плавання під водою! Тоді ще презентували силу Vision, яка дозволяє бачити приховані речі. Іізука також повідомив видавництву Game Informer що існує спеціальний індикатор, який повідомлятиме гравцям про те, що в їх зоні дії є якісь цікаві речі.

Bullet дає можливість вистрілити персонажем у будь-якому напрямку. Ivy дозволяє вашому персонажу вирощувати ліану там де він стоїть, і спрямовувати цей ріст у певному напрямку. Slow, ну як це сказати, гальмує все що відбувається на екрані.

І сьома смарагдова сила можливо була найцікавішою з усіх. Воно є унікальної здатністю для кожного персонажа. Сонік отримує самонавідну атаку, Наклз отримує потужний удар, Емі може кидатись молотом, а Тейлз може створювати торнадо (не літак, а власне торнадо), який буде переміщатись по поверхні та знищувати ворогів на своєму шляху. Існує також восьма смарагдова сила яку можуть використовувати всі персонажі, але про неї нічого більше не розкривали спеціально, створюючи таким чином певний ажіотаж.

Останній важливий фрагмент інформації, який було розкрито – це опис різних босів з якими зіткнеться Сонік та його друзі (наприклад, на Carnival Pinball було показано Еґґмена в колесі рулетки). Також було повідомлено для чого потрібні ці золоті медалі. На мапі світу є магазин, в якому можна придбати різноманітні речі для своїх персонажів. Вони включають у себе різні шапки для голови, одяг на тіло, рукавички, чоботи, тощо. Також є різні патерни, кольори, аксесуари та те, що видавництво Game Informer назвало “прототипом”.

Додаткові відомості про гру

Перше з чого ми почнемо так це те, що Шедоу точно не з’явиться у грі. Про це нас запевнив той же Такаші Іізука 3-го серпня. Бо його (знову) запитали про те, чи з’явиться цей персонаж разом із Соніком у “Класиці”. Такаші відповів, що фанатам справді не слід чекати що це взагалі колись стане можливим, бо “на жаль, Шедоу був у капсулі на той час [коли відбувається класична серія ігор по Соніку]!”

Sonic Superstars не є надбудовою над Sonic Generations

Підхід до розробки Sonic Superstars із використанням 3D-графіки для 2D-платформера може здатися дуже знайомим фанатам, які пам’ятають ігровий процес за Класичного Соніка в Sonic Generations та Sonic Forces. Але все той же лідер Sonic Team Такаші Іізука запевнив пресу у тому, що минулі роботи над 2.5D проектами не були як раз джерелом натхнення для Sonic Superstars.

На запитання німецького видавництва NTower чи є Sonic Generations основою для створення Sonic Superstars Іізука хотів підкреслити саме відмінності.

Для Sonic Generations 3D-світ та 3D-геймплей [за Модерн Соніка] були створені першими. Що ми зробили в [цій] грі, так це заблокували камеру так, щоб ми могли показати гравцям вигляд цієї 3D-пригоди збоку. Отже, гру зосереджено на ігроладі за Модерн Соніка із класичними елементами вигляду збоку.

– Такаші Іізука у відповідь німецькому видавництву NTower

Коли ви подивитесь на елементи керування, то ви побачите що це більше схоже на гру про Модерн Соніка, а не на відчуття класики… Команда [Sonic Superstars] дуже хотіла переконатися, що класичний геймплей Соніка залишився недоторканим… Так що люди, яким подобається класичне відчуття, можуть бути впевнені, що вони відчують це в новому тайтлі. Під час руху вперед, коли ми створюємо більше класичних ігор про Соніка, ми хочемо зберегти це відчуття класики. Це фундаментальна відмінність від [того] вигляду збоку в Sonic Generations.

– додав Такаші Іізука у відповідь німецькому видавництву NTower

Sonic Generations, а не Sonic Superstars.

Не Sonic Generations, а Sonic Superstars.

Один із найпростіших способів це пояснити от: коли ви граєте за класіка в Sonic Generations, то вам надається основний маршрут яким треба притримуватись. Можливо, у верхній та нижній частині екрана буде кілька додаткових шляхів, але ви в основному продовжуєте рух по основному маршруту до кінця рівня. І це репрезентація сучасного стилю гри за Соніка.

Коли ви граєте в Sonic Superstars або в іншу класичну гру, то насправді там немає основного шляху, яким треба слідувати. У вас відкриються всі ці гілки та шляхи, і ви знайдете численні способи пройти рівень. Ці масивні карти насправді є основним елементом класичних ігор, і вони не існують у сучасній формулі Соніка.

– Такаші Іідзука, керівник Sonic Team на відповідь німецькому видавництву NTower 30-го серпня

Детальніше про Battle Mode

21-го вересня було розкрито нові подробиці про Battle Mode в Sonic Superstars, в якому гравці зможуть керувати металевими втіленнями своїх улюблених персонажів. Більше того, гравці зможуть налаштувати свої аватари на свій розсуд із великою кількістю різних частин.

Гравці зможуть змагатися за перемогу в трьох раундах на випадково вибраних рівнях в Battle Mode, включаючи такі ігрові режими як:

  • “Standard Race” – гонитва до кінця рівня.
  • “Zap Scrap” – гравці мають стріляти в одне одного снарядами. Очки додаються, коли ви завдаєте шкоди супернику, і зменшуються, коли ви отримуєте шкоду. Ящики з предметами містять поодинокі “посилені” снаряди.
  • “Star Snatcher” – гравці збирають зірки протягом певного часу, але можуть і втратити їх, зазнавши шкоди.
  • “Survival” – гравці повинні залишатися на сцені до кінця, уникаючи гарматних ядер та залишаючись при тому на екрані з додатковою небезпекою у вигляді знищувальних декорацій.

Очки заробляються відповідно до рейтингу в кожному раунді, а переможцем стає той гравець, який набрав найбільшу кількість очок наприкінці гри.

Доступні як онлайн, так і офлайн режими гри. До того ж, медалі, які були зароблені онлайн, дозволяють купувати косметичні частини для вашого металевого бійця. Офлайн-режим дозволяє кільком гравцям брати участь у змаганні, або ж одному гравцеві змагатися із конкурентами зі штучним інтелектом.

Перегляньте галерею нижче, щоб побачити як все це виглядає та працює.

Бонуси за передзамовлення

Костюм сучасної Емі

16-го червня на веб-сайті Sonic Superstars було показано новий скін для Емі Роуз, який можна отримати підписавшись на розсилку до 31-го січня 2024 року. Цей скін замінює лише сукню, чоботи та молот Емі на ті, які має сучасна версія персонажки. Щоб підписатися на розсилку – відвідайте цю сторінку. Зверніть увагу, що ви можете вибрати лише одну платформу, в залежності від того, на чому ви граєте.

Для тих хто хвилювався що обрана платформа може не надати можливість отримати цей скін для Емі, 7-го жовтня до підписки на розсилку Sonic Superstars було додано можливість отримати код активації в Steam.

Проте варто враховувати, що, на відміну від інших платформ, код активації буде дійсним лише певний період часу, оскільки на сторінці реєстрації вказано, що він буде актуальним лише з 10-го по 24-те жовтня. Тому якщо ви плануєте грати у гру через Steam, то активуйте свій код якнайшвидше.

LEGO-версії персонажів

Багато видавців для заохочення людей купувати якийсь продукт часто додають якісь бонуси за покупку товару. SEGA створила досить цікаві бонуси за передзамовлення фізичної копії гри.

10-го червня на сайті інтернет-магазину Best Buy було помічено сторінку передзамовлення фізичних копій гри Sonic Superstars. Проте зараз ця сторінка вже недоступна, тому зайти на неї ви не зможете. За передзамовлення можна було отримати копію гри разом із зворотньою обкладинкою, акриловою підставкою, а також код для активації скіну Доктора Еґґмена. Також тоді вперше було помічено доданий LEGO-скін доктора Еґґмена, яка ще тоді вказала на тісну співпрацю між компаніями SEGA та LEGO.

Пізніше, вже перед випуском Sonic Central, 22-го червня LEGO опублікувала трейлер з новими наборами, які присвячені Соніку.

І вже на наступний день 23-го червня SEGA разом із LEGO на Sonic Central 2023 показали трейлер доповнення для гри Sonic Superstars.

Під час презентації на Sonic Central було показано трейлер, у якому Сонік перетворюється на LEGO-фігурку та потрапляє у битву з доктором Еґґменом. Крім того було анонсовано й спеціальний бонус за попереднє замовлення гри, де гравці мали можливість розблокувати особливий скін LEGO-Еґґмена у вигляді мініфігурки.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Трейлер та сама презентація мало розкрили деталі щодо цього партнерства. Проте наступний прес-реліз від SEGA вніс більше ясності ситуації.

Сонік та LEGO об’єднали зусилля для створення DLC, де фанати незабаром зможуть відчути себе у ролі синьої блискавки завдяки безкоштовному LEGO-скіну для Соніка! Крім того фанати які зроблять попереднє замовлення Sonic Superstars отримають доступ до спеціального LEGO-скіну Еґґмена, що перетворить доктора у LEGO-фігурку!

– із прес-релізу SEGA

Також ми залишимо тут пару відео про цю цікаву рекламну кампанію, щоб ви самі змогли оцінити її унікальність. Бо це дійсно щось неймовірне та захоплююче.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Digital Deluxe

На Gamescom 22-го серпня було представлено бонуси, які можна отримати за передзамовлення Digital Deluxe видання гри Sonic Superstars.

Головний бонус – це новий cкін для Соніка під назвою “Feel The Rabbit”. Для тих хто не в курсі, цей кролик був одним із концептів дизайну Соніка ще на етапі розробки найпершої гри про їжака – Sonic The Hedgehog. Його намалював сам Наото Ошима.

Також, була можливість отримати елементи Меха Соніка для налаштування персонажа в режимі битви. У LEGO Fun Pack включено LEGO-скіни для Тейлза, Наклза та Емі, а також LEGO-рівні для Battle Mode.

Ціна Digital Deluxe видання становить 1999 ₴ (69.99 $).

Для тих, хто не придбав Digital Deluxe то не переживайте, бо всі доповнення можна придбати окремо.

Лімітоване видання

Sonic Superstars отримав чудове лімітоване видання із великою кількістю цікавих речей, але, на жаль, вони були доступні лише на території країн Азії. SEGA Asia опублікувала цю інформацію на своєму веб-сайті Sonic Superstars 25-го серпня.

До лімітованого видання гри входили:

  • Фігурка Соніка розміром у 88 мм
  • Тривимірна акрилова підставка розміром у 150 мм на 150 мм
  • Репродукція малюнку Соніка із першої гри з підписом Такаші Іізуки та Наото Ошими.

Скіни у стилі коміксів

На японському сайті Sonic Superstars можна було помітити і те, що до гри було додано велику кількість бонусів за передзамовлення гри. 13-го вересня на Amazon.co.jp було показано набір ексклюзивних внутрішньоігрових скінів під назвою “Comic Style”, що надає персонажам більш плаского затінення та товстіші контури.

Користувачі на Reddit помітили, що набір скінів також доступний і через Kroger’s Points Rewards Plus як програма винагороди для цієї мережі продуктових магазинів.

І вже через пару днів стало відомо, що ці скіни будуть продаватись не лише в одному регіоні, але і в інших регіональних магазинах Amazon. Бо фанатам, які проживають у Великобританії став доступний цей бонус за передзамовлення вже 21-го вересня.

Виставка Gamescom

15-го серпня стало відомо що SEGA збирається на Gamescom не тільки заради Sonic Superstars. Компанія оголосила що керівник Sonic Team Такаші Іізука також буде на шоу та навіть буде відповідати на запитання фанатів.

Безсумнівно, що суперзірковий розробник був би присутній на інтерв’ю із загальною ігровою пресою. Але також приємно що SEGA запропонувала й фанатам можливість задати свої запитання до Іізуки.

На Gamescom 2023 Sonic Superstars була доступною для гри усім фанатам публічно прямо на виставковому майданчику!

Джефф Кейлі повідомив у Х (Твіттері), що новини про Sonic Superstars будуть оприлюднені під час першої трансляції Gamescom. Трансляція тоді розпочалася о 22:00 за києвським часом і проходила на веб-сайті Gamescom.

Металеві допельгангери? Трейлер мультиплеєру під назвою Battle Mode.

22-го серпня на Gamescom також був показаний новий трейлер до гри Sonic Superstars. У трейлері не було показано нових зон, але там на публіку показали Battle Mode, налаштування персонажа, а також наявні рівні в Battle Mode.

Battle Mode було зосереджено на грі за роботів, яких можна кастомізувати різними частинами інших роботів. Наприклад це окремі частини Метал Соніка або Метал Наклза.

У бойовому режимі також присутні як нові, так і вже відомі локації, серед яких знову Green Hill (про відсутність якої пан Іізука-сан схоже збрехав).

У трейлері нам показали битву з босом на зоні Cyber Station. Також було показано щось схоже на обертовий механізм, який ми пам’ятаємо із гри Sonic CD на зоні Pinball Carnival. Також було показано якесь завдання з удару по цілі на зоні Bridge Island.

Нижче ви можете переглянути ці зображення:

Також внизу ви можете побачити й скріншоти другого акту зони Bridge Island, а також зону Cyber Station де було показано гру в кооперативному режимі.

Ось власне й цей трейлер, якщо у вас є бажання все це побачити самому:

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Про дату виходу

На Gamescom пізніше також стало відомо про дату виходу гри і це мало статись 17-го жовтня, що власне і сталось. Але текож окрім цього було оновлено на той момент опис товару на Amazon Japan, де було вказано вже 27-ме жовтня. Цікава ситуація, що сказати. На скріншотах нижче ви можете самі це побачити.

Про що фанати дізнались на цій виставці?

Початок гри

Рівень Bridge Island розпочався захоплююче у стилі Green Hill Zone. Там є безліч крутих поворотів та петель, а також є й легке ознайомлення із новими концепціями гри, такими як використання водяної сили Смарагду хаосу.

Зона Speed Jungle була набагато більш насиченим етапом з різноманітними елементами левелдизайну, які у деяких місцях нагадували зону Chemical Plant із Sonic The Hedgehog 2. Сонік та його друзі можуть швидко просуватися вперед по ліанах якщо вони наберуть достатню швидкість. Однак є і пастки, які під час пересування дадуть вам знати про себе – це бадніки, які будуть вам заважати проходити далі. Також є бадніки на ракетних двигунах, що будуть переслідувати вас допоки ви рухаєтесь по ліанах.

Про Емі Роуз

Емі Роуз — це чудовий персонаж для гри і вона буде гарним вибором для нових гравців. У неї керування подібне до того, яким воно було в Sonic Origins Plus. Під час стрибку Емі обертається зі своїм молотом Піко Піко, що може захистити її від певних небезпек та знищити ворогів по дорозі. Але потім вона повертається до стандартного стрибку, що робить її вже беззахисною. У неї також є молот який працює як Drop Dash механіка за Соніка. Коли Емі приземлиться та продовжить бігти, то вона зможе атакувати своїм молотом й руйнувати перешкоди разом із ворогами по дорозі до поки вона не зупиниться.

Про нові рівні

На Gamescom також показали і два нових рівня — це Pinball Carnival та Cyber Station. Перша — це типова зона з бамперами та рулетками яка чимось нагадує зони Carnival Night із Sonic The Hedgehog 3 та Casino Paradise із Sonic Advance.

Cyber Station була набагато цікавішою зоною, що дозволило Sonic Team та Arzest по-справжньому творчо підійти до ігрового процесу. Рівень має атмосферу, яка схожа на Techno Base із Sonic Advance 2. Проходячи цю зону Сонік разом із друзями можуть перетворюватися на дивних воксельних істот та об’єкти. Кожна трансформація представляла різний спосіб пройти рівень: наприклад перетворення на восьминога (або медузу) дає можливість пересуватися по секції, а перетворення на маленьку піксельну мишку дає можливість їздити по лініях електропередачі щоб перестрибнути з однієї платформи на іншу. Персонажі навіть можуть перетворитися на ракету яка дає гравцеві можливість пролетіти через перешкоди.

Про інше

Гравцям були доступні лише дві нові здібності Смарагдів хаосу в демо-версії на Gamescom. Це сила фіолетового смарагду, яка дозволяє бачити невидимі платформи та об’єкти на рівні. А також червоний смарагд, який перетворює персонажа у вогняну кулю, завдяки якої можна робити великі стрибки в різні напрямки.

Також на Gamescom була можливість грати у кооперативний режим. У грі не відбувається розділення екрану як це було в Sonic The Hedgehog 2 та Sonic The Hedgehog 3. Навпаки, гра відбувалася на одному екрані, а камера не відокремлює персонажів. Якщо гравець віддаляється, то він може натиснути на кнопку щоб телепортуватися до інших гравців з якими він грає.

Sonic Superstars справді має дух Sonic Mania з точки зору ігрового процесу, а також має дух класики Sega Mega Drive, яка унікальна своїми новими рівнями та ігровими можливостями.

Підсумки Gamescom

Сонік викликав великий фурор на Gamescom 2023 коли на стенді SEGA було представлено Sonic Superstars. Там була і відреставрована британська статуя 90-их років, і навіть величезний Death Egg Robot у стилі LEGO. А сама Sonic Superstars була представлена у вигляді демо-версії, в яку давали можливість пограти на Summer Game Fest публіці. Також обмеженому колу людей дали можливість пограти й у багатокористувацький режим гри.

Концепти

3-го серпня було опубліковано перший концепт-арт. І на ньому було зображено зону Pinball Carnival. І як слід було очікувати від класичного тайтлу Соніка – цей рівень явно буде зосереджено на схильності синього їжака стрибати м’ячиком як в пінболі.

Ця сцена на концепт-арті сповнена яскравих кольорів, що схоже не лише на зону Carnival Night у попередніх 2D-іграх про Соніка, але й трохи нагадує Twinkle Park із Sonic Adventure. Також подивіться на цю будівлю Еґґмена на задньому плані. Безсумнівно це буде дуже цікавою локацією протистояння команди Соніка із Фангом, Тріпом та іншими.

29-го серпня Наото Ошима опублікував в соціальних мережах фото яке наповнене переплутаними сторінками із концепт-артами. Цього разу Ошима опублікував концепт-арти для Sonic Superstars, а саме зони Speed ​​Jungle. Це фото він опублікував на свєму профілі в Bluesky (якщо ви не маєте аккаунту в цій соціальній мережі, то ви не зможете прочитати цей пост). Ці концепти дуже схожі на його старі розкадровки для Sonic CD. Сторінки на фото переплутані, накладені одна на одну та не стикуються одна з одною.

А вже 5-го вересня SEGA поділилася новим концепт-артом для Sonic Superstars. І там можна побачити зону Lagoon City.

Згідно з публікацією у Х (Твіттері), гравці матимуть можливість “плавати, хлюпатися та пересуватися дорогою різними способами”. Без сумніву, це виглядає надзвичайно складно і є справжнім відновленням класичних днів гри, коли Сонік мав можливість вибирати шлях для подальшого проходження рівня.

І вже 11-го жовтня SEGA поділилася новим концепт-артом для Sonic Superstars, а саме зоною Frozen Base.

Судячи з оточення рівня, тут немає багато чого такого, що можна було б вивчати детально та довго, але ми все ж можемо побачити тут щось цікаве. Сонік знаходиться у великому залі в серці бази та дивиться на залишені чотири кораблі Еґґмена. Чотири? Для чотирьох гравців? Серйозно?

Рендери персонажів та їх описи

Після виходу нового трейлеру на Sonic Central 23-го червня разом із DLC, створеного сумісними зусиллями SEGA та LEGO, на офіційному веб-сайті Sonic Superstars також було додано нові рендери персонажів разом з описами. І ми перекладемо тут описи тих персонажів, які вам би ну дуже хотілось би побачити.

Про Тріп відомо не дуже багато, і це таємнича дівчина, яку вперше зустрів Фанг на островах Північної Зірки. Незважаючи на те, що вона трохи незграбна, Тріп має важку броню і Фанг разом з доктором Еґґменом залучили її для того, щоб захистити самих себе та спрямувати їх до чудес цих незвіданих регіонів.

Фанг — це тушканчик, який легко тримається на плаву та завжди в пошуках наступної здобичі. Мисливець за головами Фанг протягом багатьох років був відомий під різними іменами, ймовірно, через його статус “РОЗШУКУВАНИЙ”. Завжди намагаючись бути на крок попереду, він постійно модифікує та покращує свій основний вид транспорту – “Дивовижну Королеву”.

Для тих, хто хоче хочеться впевнитися у канонічності подій, то скоріше за все Фанг міг брати собі псевдонім у грі Sonic Triple Trouble для Sega Game Gear. А також ми маємо певний опис того, хто така Тріп, і що вона незграбна дівчина у важких обладунках, яка водить Фенга з Еґґменом по островах Північної Зірки.

Окрім цього ви також нижче можете побачити рендери й інших персонажів із гри Sonic Superstars.

Окрім цього 26-го серпня вже було виявлено нову версію основного зображення для Sonic Superstars, яка включає у себе також й доктора Еґґмена, Фанга та Тріпа разом із чотирма основними героями. Це зображення з’являлось як заставка для гравців, які вже попередньо замовили гру в Xbox Store та намагались завантажити гру.

Анімаційний приквел до гри

19-го вересня офіційний аккаунт їжака Соніка у Х (Твіттері) анонсував вихід анімаційного приквелу для Sonic Superstars. Він отримав назву “Trio of Trouble” та вийшов вже наступного дня на офіційному YouTube-каналі їжака Соніка. Окрім цього було також опубліковано й версію з озвученням диктора із поясненням подій. Ця версія підійде для тих, хто хоче детальніше дізнатися про події цієї короткометражки.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Тут ми побачимо, як завжди, роздратованого Еґґмена на своїх найманців. Також це наша перша зустріч з Тріп, яка виявляє співчуття до своєї домівки, незважаючи на те, що вона співпрацює з поганцями. Фанг відкинув свої рушниці на користь важкого озброєння “Дивовижної Королеви”, борючись як із Соніком, та і з його командою, і навіть з мегафауною цього острова. І, нарешті, доктор Еґґмен вивчає стародавні малюнки про божественних монстрів минулого. Стародавні малюнки, які він оглядає, зображують створінь, які носять схожу броню що і у Тріп, але з різницею в тому, що вони використовують силу Смарагдів хаосу.

Комікс про Фанга

На офіційному аккаунті їжака Соніка в Х (Твіттері) 24-го вересня було анонсовано веб-комікс, який є прологом до гри Sonic Superstars під назвою “Велика перерва Фанга” (Fang’s Big Break). У коміксі розповідається як саме розпочалися лихі часи на островах Північної Зірки. Сценарій написав Іан Флінн, малювала комікс художниця Еван Стенлі, а за розмальовку відповідав Мін Хо Кім. Комікс виходив поетапно: 25-го вересня вийшла перша частина, 2-го жовтня – друга частина, а 9-го жовтня – останні сторінки. Прочитати комікс можна на офіційному сайті Sonic Superstars. Але також ми його й сюди завантажимо для вас. Нижче власне ви знайдете сторінки цього коміксу.

Музика

7-го вересня на офіційному YouTube-каналі їжака Соніка було опубліковано вперше саундтрек для першого акту зони Pinball Carnival.

Новий трек створив Рінтаро Сома і музика справді має ту саму захоплюючу ретро-джазову стилістику. Послухати цей саундтрек ви можете нижче:

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

А вже 21-го вересня там же було опубліковано мікс із саундтреків двох актів зони Speed ​​Jungle.

Для першого акту саундтрек написав Такахіро Кая, а для другого акту – Хіденорі Шодзі. Послухати саундтрек ви можете нижче:

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Виставка Tokyo Game Show

Під час Tokyo Game Show 2023 відвідувачі мали можливість придбати собі ексклюзивний мерч, який було створено в честь гри Sonic Superstars. Одним із головних товарів які там були це манга, в якій розповідалося про події, які відбувалися ще до основного сюжету гри. Ви можете переглянути відео, яке SEGA також опублікувала на свій офіційний аккаунт в Х (Твіттер) із демонстрацією цієї манги.

Гравці також змогли отримати одну з чотирьох масок із обличчями Соніка, Тейлза, Наклза та Емі. Переглянути їх ви можете нижче:

Маски та манги безкоштовно розповсюджувалися серед усіх хто грав в Sonic Superstars у робочі або публічні дні на TGS допоки товар не закінчиться. Фанати також змогли й отримати футболки.

Також були доступні прозора пластикова папка для файлів та набір стікерів для тих відвідувачів, які пограли у демо-версію Sonic Superstars та погодились заповнити анкету із власними думками про гру.

22-го вересня під час Tokyo Game Show 2023 керівник Sonic Team Такаші Іізука продемонстрував кілька рівнів та режимів в Sonic Superstars під час події Samsung Gaming Project. Іізука-сан показав два рівні: Bridge Island Zone та Pinball Carnival Zone. Обидва з них були у режимі кооперативу, включаючи босів обох зон. Він також продемонстрував й кооперативний режим із чотирма гравцями та спеціальний рівень. Якщо не боїтесь спойлерів – то нижче ви можете подивитись на це.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Інші цікаві промо?

Europcar

30-го вересня стало відомо що компанія по оренді транспортних засобів Europcar розпочинає роздачу, яка приурочена виходу гри Sonic Superstars.

Головними призами там є консоль Nintendo Switch та Sonic Superstars. Це є безкоштовною роздачею в якій будуть лише декілька переможців. Але для отримання можливості виграти у подарунок Sonic Superstars вам треба було орендувати автомобіль у компанії на деякий час.

Акція була доступна лише на територіях таких країн, як: Великобританія, Німеччина, Іспанія, Франція та Португалія.

Famitsu

Щотижневий ігровий журнал Famitsu опублікував обкладинку для свого нового випуску на якому було показано персонажів із гри Sonic Superstars. Випуск вийшов під номером “1819” 12-го жовтня, але датується він 26-им жовтня. Придбати його можна на Amazon Japan тут.

Скандали щодо гри?

SEGA вкрала моделі класичних персонажів?

Колишня художниця коміксів про Соніка звернулась до SEGA з проханням роз’яснити походження 3D-моделей персонажів, що використовуються у грі Sonic Superstars та Sonic Origins Plus.

Рафа Найт, яка працювала над кількома випусками коміксів видавництва Archie про їжака Соніка (а також брала участь у дебютному випуску поточної серії коміксів від IDW), порівнювала свої минулі роботи над 3D-моделями Емі Роуз з тими, що є у Sonic Origins Plus, а також з іншими моделями головних персонажів у грі Sonic Superstars.

Мені потрібно буде провести порівняння, наклавши моделі на відео про Sonic Superstars. Але я думаю, що вони використали для цього ці старі моделі. У Емі навіть є дивна “шишка на її червоній речі” навколо середнього пера на голові, яку я запорола на моделі.

написала Найт 8-го червня в своєму Х (Твіттері).

Після того як були висловлені претензії через те, що представники SEGA “ігнорували” її щодо Sonic Origins Plus, менеджер спільноти Кеті Хжановськи відповіла 11-го червня, що: “ці моделі були виготовлені командою на замовлення для цієї гри”. Докладну відповідь для Найт пообіцяли надати пізніше.

“До речі, я не проти щоб вони використовували мої моделі”уточнила Найт. “Насправді я щаслива, що вони використали їх після того, як вони до цього були лише застосовані для іграшок за півдесятка років”.

Але в глибині душі мене трохи хвилює те, що моя робота не була достатньо хорошою, щоб можна було працювати над нею.

– сказала Найт

Пізніше, 24-червня Найт змогла якимось чином отримати ріп моделі із гри Sonic Superstars (тобто вирізати модель з гри) та з’ясувалось таки, що її роботу було використано. При бажанні ви самі можете розібратись чим закінчилась ця історія, якщо вона власне закінчилась. Але ми дуже сподіваємось, що у грі принаймні з’явиться її ім’я у титрах. Це було б справедливо.

Тайсон Хессе не був залучений у створенні анімованого інтро до Sonic Superstars

Аніматор та художник Тайсон Хессе опублікував пост у Х (Твіттері) про те, що він не брав участь у створенні інтро до гри Sonic Superstars.

Я не був режисером та не брав участі у створенні цього інтро. Воно повністю зроблено в Японії японською командою. Єдиним моїм внеском були розкадровки персонажів для Sonic Origins, які були знову використані цією командою.

пояснив Хессе на своїй сторінці в Х (Твіттері).

SEGA опублікувала інтро до гри Sonic Superstars, яка мала велику схожість з естетикою заставок для Sonic Mania та Sonic Origins. Проте хвиля критики в соціальних мережах виявилася недовгою. Більшість твітів, що містили критику стосовно заставки для гри, на жаль, було видалено.

Один користувач (на жаль і його твіт було теж видалено) опублікував у треді кілька кадрів, що детально показують недоліки в анімації. Проте нижче ви можете в перекладі прочитати що там було раніше.

“Там ДУЖЕ БАГАТО помилок анімації… Кадри не тільки надзвичайно суперечливі, але й Сонік раптово отримує дві праві руки”, — користувачі пояснювали це, додаючи, що інші частини відео виглядають “переривчастими” та не мають чіткого сприйняття глибини. Персонажі телепортуються у позиціях, і переходи камери “взагалі не відбуваються належним чином””.

Ця заставка до Sonic Superstars виглядає дуже грубо… Це справді дивно бачити щось такого низького рівня якості, особливо після чудової анімації в Sonic Origins та короткометражного прологу про Наклза

– додали критики інтро до Sonic Superstars

“Щойно переглянув усі попередні заставки та анімацію для ігор про Соніка на YouTube, а потім повернувся до заставки Superstars” — написав інший користувач. – Як сказати, анімація в Sonic Superstars “дивна” або щось типу того, і це не є брехнею… Ракурси камери нестійкі, анімація переривчаста у поганому сенсі, персонажі часто виходять за межі моделі, ритм порушений, і так далі. Що тут відбулося?”

Інші були вже менш добрими на слова… “Ця заставка для Sonic Superstars схожа на чисту дупу” — пише один із користувачів. – Безумовно, будь-яка студія, яку вони залучають для створення цих відеороликів, надто сильно перенапружена”.

Користувач під ніком Liam пише: “Скажу чесно, заставка для Sonic Superstars — це якась ср*ка, вона просто не має тієї енергії та потоку, яку мають заставки в Mania або навіть в Origins.”.

Попередні оцінки ще до виходу гри

Японський журнал Famitsu став першим, хто опублікував свій відгук на гру Sonic Superstars у їх випуску під номером “1819”.

Згідно зі звітом Gematsu, команда критиків Famitsu оцінила майбутню на той момент гру про Соніка загальним балом 32/40. Оцінка розбивається на чотири однакові бали по 8/10 на одного критика.

Подальших коментарів щодо гри не надходило, але була опублікована одна додаткова деталь, яка здалася дуже цікавою: “Для проходження гри потрібно близько 24-ох годин або більше 31-ої години з побічними діями” — йдеться в статті Gematsu. Хай там як, гра вже вийшла, і саме ти, читач цієї статті, можеш розказати чи насправді це так. Залиш коментар, нам буде дуже цікаво про це дізнатись 🙂

Усі джерела новин були взяті із сайту Sonic Stadium.


І найважливіше!!! Не забувайте допомагати ЗСУ чим можете для того, щоб вигнати з України російських окупантів! Ви можете підтримати фонд “Повернись Живим” або інші фонди для допомоги у війні проти росії.

Малюнок від Anasko

 

Також не забувайте реєструватися на сайті, оцінювати статті, писати коментарі та поширювати їх у соцмережах! Ми стараємося для всіх вас та заради української спільноти по Соніку!