Про наступальні дії Росії в Україні…

Це дуже не типовий пост на нашому сайті, але нас надто сильно хвилює теперішня ситуація у країні. Ми щиро бажаємо, щоб ніхто не постраждав в Україні від дії російських військ проти нашої країни.

Ситуація зараз тяжка, на момент написання новини (24.02.2022), по всій країні вже запроваджено режим надзвичайного стану, а також почався процес призову резервістів! Підстави вважати, що скоро відбудуться наступальні дії у нас такі:

Ми на жаль не можемо зупинити військові дії, але ми можемо хоча б проінформувати вас в тому, що можна вдіяти, якщо вас застануть бойові дії зненацька, буде потреба залишити місце проживання тощо:

По-перше, жодної паніки! Коли ви дуже наляканіви не можете мислити повністю адекватно, як би ви цього не хотіли. Треба бути максимально спокійним попри все та думати про те, що слід зробити в тій чи іншій ситуації. А ще краще – обдумати різні ситуації наперед.

По-друге, підтримувати власну армію. Жодним чином не фотографувати та не робити відео про їх переміщення, щоб не допомогти цим ворогу та не спричинити додаткові втрати тих людей, які захищають нас та нашу незалежність.

По-третє, прочитати ці три пам’ятки, де роз’яснено, як скласти свої аптечки та що там мати, як краще скласти свої речі (якщо доведеться евакуюватися, щоб не втратити дорогоцінний час), що робити коли ви попали під обстріл тощо. Третя пам’ятка про те, як все це пояснити дітям, щоб менше травмувати їх психіку. Також можна прочитати на додачу пам’ятку від ДСНС.

По-четверте, читати, дивитися та слухати лише офіційні джерела (канали Суспільного телебачення і радіомовлення України, сайт Національної Полії України, ДСНС тощо). Завдячуючи ним ви будете знати про те, що коїться в цей момент часу та що слід робити у виникненні надзвичайної ситуації (наприклад попередження про загрозу авіабомбардування в певній зоні). Також радимо, на доданок, дивитися телеканали Прямий, Еспресо та 5-Канал як ті, хто щонайбільше підтримують захист нашої країни та не належать олігархам. Пам’ятайте, що чутки треба перевіряти, бо їх можуть поширювати вороги або звичайні люди в стані паніки, що може спричинити лише більше паніки, яка вигідна ворогу.

По-п’яте, аналізуйте інформацію! Завжди існує можливість хакерської атаки, тому завжди перевіряйте інформацію, яку бачите задаючи для себе такі запитання як:

  • Яка мета отриманої новини? Мене хочуть проінформувати, щоб убезпечити чи налякати?
  • Чи дійсно може різко змінитися позиція захисників України? Особливо, коли війна триває вже 8 років.
  • Чи можуть мародерити, вбивати за просто так, та коїти інші воєнні злочини українська армія проти власного народу, який вона захищає?
  • Чи можна домовлятися з армією Росії та іншими терористичними угруповуваннями, якщо вони не будуть дотримуватися слова? (нагадуємо про Іловайський котел та “зелений коридор” для української армії, де виведення роззброєної армії перетворилося у розстріл)
  • Чи можуть нас так просто взяти та різко зрадити надійні іноземні країни-партнери, коли вони вже на даний момент дуже добре допомогли та продовжують це робити?

По-шосте, завантажте важливу інформацію собі на пристрої, щоб вона була у вас у режимі офлайн! Проти нашої країни застосовуються масовані кібер-атаки, які можуть не тільки зламати акаунти та сайти, але й зробити недоступними сайти, як це було вже сьогодні. Тому радимо вам завантажити пам’ятки, що ми опублікували вище, та іншу інформацію, яку ви будете вважати за необхідну.

По-сьоме, радимо вам змінити паролі, поставити двофакторну аутентифікацію та запровадити усі можливі дії для захисту ваших акаунтів та персональної інформації. Бо не рідко існують “проблемні місця” коду різних сайтів, сервісів, застосунків тощо. І не факт, що ці проблеми відомі тим, хто володіє даними ресурсами. Ці слабкі місця можуть бути застосовані або вже були застосовані для викрадення різної інформації, можливо ваших паролів. Бо ми не думаємо, що вам самим захочеться, щоб ваш акаунт приєднався без вашого бажання до бот-мережі, що може бути застосованою для кібер-нападу на українські веб-ресурси.

Нам дуже тяжко сказати що буде далі, але ми вважаємо що якщо ви проінформовані, то й озброєні. І ми дуже сподіваємося, що все минеться, але готовим до небезпеки ми маємо бути!

Сподівайся на краще і готуйся до гіршого.

Англійське прислів’я.

Вірте у перемогу України, допомагайте захищати Україну, та допоможіть армії, надіславши гроші у фонд “Повернись Живим”.

5 2 голосів
Рейтинг статті
2 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути усі коментарі