Вітаємо вас з Всесвітнім Днем Вишиванки!

Вітаємо вас із Всесвітнім Днем Вишиванки! Це міжнародне свято є досить важливим, бо воно покликане зберегти давні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Відзначають цей день щороку в третій четвер травня та воно не прив’язане до жодного державного чи релігійного свята. І долучитись до святкування тут може абсолютно будь-хто у світі, просто одягнувши вишиванку.

Дуже важливо пам’ятати за нашу культуру та не цуратись її як заповів сам Шевченко. Особливо коли ми воюємо з дуже підступним ворогом, що називає себе росіянами та хто жадає знищити українців як націю просто за те, ким ми є. І цей ворог абсолютно не стримується в методах знищення українців й українського як зараз, так й навіть у далекому минулому… Тож пам’ятайте за минуле, критично оцінюйте теперішнє, та створюйте краще майбутнє. Але про власний народ та його спадщину не забувайте, діти України!

З Днем Вишиванки!

Малювала Evolve0643

Учітесь, читайте,
І чужому научайтесь,
Й свого не цурайтесь.
Бо хто матір забуває,
Того бог карає,
Того діти цураються,
В хату не пускають.
Чужі люди проганяють,
І немає злому
На всій землі безконечній
Веселого дому.
Я ридаю, як згадаю
Діла незабуті
Дідів наших. Тяжкі діла!
Якби їх забути,
Я оддав би веселого
Віку половину.
Отака-то наша слава,
Слава України.
Отак і ви прочитайте,
Щоб не сонним снились
Всі неправди, щоб розкрились
Високі могили
Перед вашими очима.
Щоб ви розпитали
Мучеників: кого, коли,
За що розпинали?
Обніміте ж, брати мої,
Найменшого брата, —
Нехай мати усміхнеться,
Заплакана мати.

(уривок із поеми-послання “І мертвим, і живим, і ненарожденним землякам моїм в Украйні і не в Украйні моє дружнєє посланіє“)

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.


І найважливіше!!! Не забувайте допомагати ЗСУ чим можете для того, щоб вигнати з України російських окупантів! Ви можете підтримати фонд “Повернись Живим” або інші фонди для допомоги у війні проти росії.

Малюнок від Anasko

 

Також не забувайте реєструватися на сайті, оцінювати статті, писати коментарі та поширювати їх у соцмережах! Ми стараємося для всіх вас та заради української спільноти по Соніку!

0 0 голосів
Рейтинг статті
2 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути усі коментарі