Такаші Іізука розказав про відсутність уніфікованого бачення в Sonic Team

Креативний директор Sonic Team Такаші Іізука розповів, як він поїхав до Японії в 2007-у році, щоб допомогти реструктуризувати студію розробки під уніфіковане бачення. Як наслідок, тепер він наглядає за всією франшизою.

Немає жодного дня, щоб я не думав про Соніка.

– креативний директор Sonic Team Такаші Іізука у інтерв’ю для GameInformer

Згадуючи свою кар’єру впродовж багатьох десятилітть у новому інтерв’ю для GameInformer, Такаші Іізука зазначив, що підхід до розробки Sonic Team у середині 2000-их залежала від конкретного бачення директора, який був призначений на поточний проєкт у той час.

Японська Sonic Team створювала нові ігри відповідно до бачення конкретного директора, який очолював окремий проект.

– креативний директор Sonic Team Такаші Іізука у інтерв’ю для GameInformer

А що це означає?

Саме так вони створили Sonic Unleashed, Secret Rings та Sonic the Hedgehog (2006). Ніхто тоді не контролював виробництво ігор, бо була відсутня посада головного креативного директору. Тому не дивно, чому кожен директор та продюсер створювали свої власні тайтли протягом цього часу на свій розсуд. В результаті ми маємо великі сюжетні дірки між різними проєктами.

Тож коли я повернувся до Японії [у 2007-му році], кожен із цих режисерів створювали тайтли по Соніку базуючись на своїх власних інтерпретаціях [того, ким був Сонік]… Я не вважав, що це було дуже добре.

– креативний директор Sonic Team Такаші Іізука у інтерв’ю для GameInformer

Хоча існують фанати кожної з цих трьох ігор, мабуть, варто сказати, що раніше не вистачало єдиного бачення того, як франшиза повинна була виглядати та як вона відчувалась. Sonic Unleashed, Secret Rings та Sonic the Hedgehog (2006) мали надзвичайно різні візуальні стилі у поєднанні з типовим ігроладом Соніка. Такаші Іізука вважав за потрібне “уніфікувати” дизайн та ігролад для майбутніх ігор. Є припущення, що це почалось вже з гри Sonic Colors у 2010-му році.

Я склав усе це разом та створив систему, яка має уніфіковане бачення.

Ми можемо тепер контролювати бренд Соніка у єдиний спосіб.

– креативний директор Sonic Team Такаші Іізука у інтерв’ю для GameInformer

Голова Sonic Team також додав, що з тих пір його роль значно розширилася.

Коли я працював у Японії, я наглядав іграми по Соніку, в особливості. Я займався менеджментом, контролем якості та був контактною особою для SEGA of America… Але наразі це [от] насправді дійсний глобальний досвід, і я в Америці. Я прибув до США щоб наглядати за іграми, анімацією та продажем товарів по всьому світу.

Тепер я займаюся всіма аспектами бізнесу, що є різницею між тепер, та моїм часом в Японії.

– креативний директор Sonic Team Такаші Іізука у інтерв’ю для GameInformer

Повне інтерв’ю можна переглянути нижче, і воно варте вашої уваги. Це досить сумна історія про те, як Sonic Team трохи розслабилися під час розробки Sonic Adventure 2 після того, як SEGA вирішила стати стороннім видавцем, завершивши свою історію створення консолей. Також там можна було почути цікаві факти про його роботу над іграми для Sega Mega Drive, включаючи спогади про Devi & Pii. До речі, ми вже перекладали інтерв’ю Такаші Іізуки, яке він давав Sonic Stadium у 2022-му році, де і було згадано цю гру!

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

А як вам ця сумна історія? Напишіть що ви думаєте про це нижче у розділі коментарів. Нам цікаво почути ваші думки 😉.

Джерело: Sonic Stadium


І найважливіше!!! Не забувайте допомагати ЗСУ чим можете для того, щоб вигнати з України російських окупантів! Ви можете підтримати фонд “Повернись Живим” або інші фонди для допомоги у війні проти росії.

Малюнок від Anasko

 

Також не забувайте реєструватися на сайті, оцінювати статті, писати коментарі та поширювати їх у соцмережах! Ми стараємося для всіх вас та заради української спільноти по Соніку!