“Ми дуже мало говорили”, — розповідає Графф про стосунки між командою розробників Sonic Team

До призначення головним сценаристом Іана Флінна для Sonic Frontiers, сценарії для минулих ігор франшизи писали Кен Понтак та Воррен Графф. Протягом десятиліття вони працювали над історіями для таких ігор як Sonic Colors, Sonic Generations, Sonic Lost World і не тільки. Фанати, яким не сподобався їх напрямок у написанні сюжетів, зазвичай звинувачували саме цих двох. Однак, як каже Воррен Графф у соціальній мережі X (Twitter), SEGA та Sonic Team мали набагато більше впливу на сценарії гри, ніж ви могли подумати!

Критика до Граффа виникла від зауваження фаната, який стверджував, що обидва мало знали про персонажів. За словами Воррена, SEGA та Sonic Team насправді надали їм багато інформації. Вони написали “мільйони чернеток” для кожної гри над якими працювали, а SEGA з Sonic Team залишали їм нотатки про персонажів та їх історіями.

На цьому вплив SEGA та Sonic Team не закінчився. Графф сказав: “кожне слово, яке ми написали, кожна риса характеру персонажів та кожна сюжетна точка були передані нам ними”. На них був сильний вплив щодо того, де розвивалася історія, як поводилися персонажі та що вони говорили. Все, що не було надано Sonic Team та SEGA, натомість базувалося на “Біблії Ігор Їжака Соніка”.

Графф проти SEGA?

Отже, якщо все ще не було зрозуміло, Понтак і Графф насправді не мали великої творчої свободи. Сам Графф каже: “ми мало говорили” під час написання багатьох сценаріїв і “у нас не було багато творчої свободи”. Отже, такі речі, як “Baldy McNosehair” і “Минули покоління, відколи я тебе не бачив!”, можливо, це була більше справою SEGA та Sonic Team, а не Понтака й Граффа.

Зрештою, варто зазначити, що Графф абсолютно нічого не має проти SEGA та Sonic Team. Насправді, незважаючи на те, що він не дуже багато говорив про те, як йшла робота над написанням сюжетів для ігор, Графф зазначив як йому “сподобалося, що я проводив час із SEGA, усі були неймовірні. У нас просто не було багато творчої свободи, що зрозуміло. Для них найважливіше – це франшиза. Вони по праву захищають це. Я б теж так робив”.

Джерело: Sonic Stadium


І найважливіше!!! Не забувайте допомагати ЗСУ чим можете для того, щоб вигнати з України російських окупантів! Ви можете підтримати фонд “Повернись Живим” або інші фонди для допомоги у війні проти росії.

Малюнок від Anasko

 

Також не забувайте реєструватися на сайті, оцінювати статті, писати коментарі та поширювати їх у соцмережах! Ми стараємося для всіх вас та заради української спільноти по Соніку!