Did You Know Gaming розкрили подробиці сюжету скасованої гри Sonic Chronicles 2

Перша та єдина спроба їжака Соніка в жанрі РПГ ігор у вигляді Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood закінчилася “несподіваною” зрадою доктора Еґґмена. Зробивши натяк на продовження цієї історії, розробники з компанії Bioware планували створити сиквел цієї гри. Минуло майже 16 років з моменту випуску гри, а вихід продовження є вкрай малоймовірним. Але завдяки дослідженню блогу Did You Know Gaming, ми тепер маємо уявлення про те, як міг би розвиватися сюжет скасованої гри.

Так який міг бути сюжет?

У відео DYKG, яке було опубліковано 8-го липня 2023 року, розповіли про сюжет можливого сиквелу. Попередня гра закінчилася поразкою імператора Іікса, вождя клану єхидн Ноктюрнус у кишеньковому вимірі Сутінкова Клітка (Twilight Cage). Повернувшись на Землю, Сонік та його друзі виявили, що їхній світ завоював Еґґмен. Sonic Chronicles 2 міг би розпочатися з того, що Сонік з друзями розділилися і сформували окремі групи в різних частинах світу для боротьби проти злого генія. Земля була перероблена за образом та подобою доктора Еґґмена: люди були окуповані й поневолені. Світові пам’ятки, такі як піраміди Гізи та Ейфелева вежа були перероблені за образом та подобою злого генія.

Все це було взято з інтерв’ю DYKG у провідного дизайнера гри Майлзом Холмсом. У відео Холмс кілька разів порівнює гру з майбутнім Термінатора, кажучи, що машини Еґґмена створили дуже похмуре “майбутнє Термінатора”. Зрештою, вищезгадані групи, які були утворені за допомогою Соніка та його друзів, почнуть звільняти населення з усього світу, щоб “створити багатонаціональну армію для штурму бази Еґґмена та відновлення світового порядку”.

Несподівана поява божества

Згодом, перед самою поразкою доктора з’являється бог на ім’я Арґус, про якого існували згадки в попередній грі та який змушує Соніка й Еґґмена об’єднатися. Навіть сил Супер Соніка не вистачає щоб перемогти Арґуса. Під час ймовірної фінальної битви з босом у грі, злому генію доводиться навіть вистрілювати Супер Соніком з “мега-лазера смерті” для того, щоб подолати першу фазу боса. Це достатньо сильно послаблює Арґуса, що всі раси, які були ув’язнені богом, отримали можливість втекти з Сутінкової Клітки і вступити у вирішальну фінальну битву з божеством.

Як наслідок, відновиться порядок на Землі, а доктор Еґґмен знову втече. В DYKG також кажуть, що Шейд та Наклз зможуть “продовжити родовід Наклза”. Гра мала б завершитися тизером вже третьої частини гри, в якій могли б з’явитися майбутні сюжетні розкриття: причину, через яку Арґус ув’язнив раси в Сутінкову Клітку. Новий персонаж під ім’ям Оракул, або як його називає Холмс – “бог-трікстер”, сказав Арґусу, що одного дня він загине від руки смертного, тому Арґус замкнув наймогутніші раси всесвіту в Сутінковій Клітці. Але насправді ж оракул обманом змусив Арґуса зібрати команду, яка зрештою його ж знищить. Особистість й мотивація цього оракула можна було б дослідити в наступних іграх. Однак BioWare не змогла створити жодної наступної гри, оскільки компанія вважала, що її зобов’язання були виконані після виходу першої гри.

Що ж ми втратили?

У відео від DYKG також було показано, що Такаші Іідзука висловив зацікавленість у використанні Шейд та Арґуса в інших іграх. Це означає, що серія ігор “Sonic Chronicles” могла б мати більший вплив на франшизу, якби BioWare було дозволено розробляти продовження гри. На жаль, відео не дає нам жодних нових відомостей про те, чому сиквел так і не вийшов. Хоча вони припускають, що це могло бути пов’язано з судовими позовами Кена Пендерса.

У відео від Did You Know Gaming також було згадано нову інформацію про скасовані ігри Sister Sonic та Sonic Day. Переглянути відео можете нижче:

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Джерело: Sonic Stadium


І найважливіше!!! Не забувайте допомагати ЗСУ чим можете для того, щоб вигнати з України російських окупантів! Ви можете підтримати фонд “Повернись Живим” або інші фонди для допомоги у війні проти росії.

Малюнок від Anasko

 

Також не забувайте реєструватися на сайті, оцінювати статті, писати коментарі та поширювати їх у соцмережах! Ми стараємося для всіх вас та заради української спільноти по Соніку!