Прибутки SEGA Sammy зросли на 181,5%, але продажі ігор по Соніку впали

Опубліковано останні фінансові звіти SEGA Sammy. Схоже, видавець пережив квартальну бурю, оскільки прибутки від відеоігор зросли на колосальні 181,5% порівняно з минулим роком. Це на 34% більше порівнюючи аналогічний ріст, який порівнювався між 2022-им та 2023-ім роками.

Якщо порівнювати по фінансовим кварталам, то у 1-му кварталі 2025-го року (за період з 1-го квітня по 30-те червня 2024 року) компанія частково пояснює збільшення прибутку недавнім придбанням фінської студії Rovio, яка відома серією ігор про Angry Birds. А випуск гри Shin Megami Tensei V: Vengeance кілька місяців тому також став фактором зросту.

Хоча загалом SEGA мала досить пристойні прибутки за квартал, проте якщо порівнювати прибутки франшиз, то це будуть не досить хороші новини для любителів синього їжака. Компанія заявила, що продажі ігор про їжака Соніка склали 670 000 одиниць. А це є падіння із цифри у 1,22 мільйона за той самий період минулого року. SEGA називає це хорошим початком, проте зазначає, що продажі наразі “нижчі очікуваних”. Однак вона відзначила, що “доходи, які пов’язані з фільмами та анімацією про Соніка, були високими”.

Компанія очікує зростання продажів ігор по Соніку пізніше у цьому фінансовому році. Оскільки Sega Sammy оцінила потенційну кількість продажів Sonic X Shadow Generations та мобільної гри Sonic Rumble у своєму прогнозі на 2025-й рік. SEGA сподівається завершити фінансовий рік із майже 29,6 мільйонами продажів копій ігор. Це більше ніж позначка 27,8 мільйона одиниць, що були зафіксовані у минулому році.

Перегляньте повний фінансовий звіт на корпоративному веб-сайті SEGA Sammy тут.

Джерело: Sonic Stadium


І найважливіше!!! Не забувайте допомагати ЗСУ чим можете для того, щоб вигнати з України російських окупантів! Ви можете підтримати фонд “Повернись Живим” або інші фонди для допомоги у війні проти росії.

Малюнок від Anasko

 

Також не забувайте реєструватися на сайті, оцінювати статті, писати коментарі та поширювати їх у соцмережах! Ми стараємося для всіх вас та заради української спільноти по Соніку!