Сонік полетів у космос весною цього року

Це сталось! Сонік тепер дійсно полетів у космос! Після багатьох років розробки та 24-годинної затримки через погану погоду станція Європейського Космічного Агентства Jupiter Icy Moons Explorer (відома як JUICE) 14-го квітня почала свою восьмирічну подорож до Юпітера. JUICE досліджуватиме систему Юпітера, зокрема крижані супутники Ганімед, Каллісто та Європа, перш ніж остаточно оселитися на орбіті Ганімеда в 2034-му році. У разі успіху JUICE стане першим космічним апаратом, який обертатиметься навколо супутника. І наш їжак буде разом з усім цим!

Сонік прикрашає один з інструментів цієї космічної станції, а саме детектор радіо- та плазмо-хвиль.

Нижче ви можете переглянути це зображення:

SEGA залюбки надала команді дозвіл на використання Соніка як частину свого логотипу. Це була ідея та прохання керівника команди, яка займається створенням цього детектору – доктора Яна-Еріка Валунда. За словами доктора, Соніка було обрано через його численні пригоди в космосі, а також через глибоку прихильність Валунда та його команди до персонажа. Цікаво ще те, що назва космічного кораблю “Juice” є цікавим збігом. Воно часто вживалось в SatAM Sonic під час двосерійної події “Вибух у минулому” (“Blast to the Past”).

Інші цікаві деталі

Запуск корабля відбувся о 16:15 за Київським часом (08:15 ранку за східним часом) та ще довго транслювався у етері на вебсайті ESA.

Цей космічний корабель стартував з космодрому Куру за допомогою ракети Ariane 5. І тут навіть ще цікавіше, бо на цій ракеті було розміщено зображення 8-річної житомирянки Ярини Закалюжної. Малюнок опинився на ракеті завдяки мистецькому конкурсу “The Juice Up Your Rocket”, в якому брали участь діти віком до 12 років. Задачею було створити тематичну ілюстрацію для нанесення на ракету Ariane 5. Твори мистецтва надходили від дітей із 63 країн світу, судді ретельно переглянули понад 2600 заявок та визначили 12 фіналістів. Результати конкурсу були оголошені 15-го листопада 2021-го року. Також Яринка, у супроводі батьків, мала змогу спостерігати за запуском ракети в одному із закладів ЄКА. Окрім того, малюнок-переможець та 11 найкращих робіт були представлені у календарі “Juice” на 2022-ий рік.

Click here to display content from Twitter.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Протягом наступних кількох років станція здійснить невелику подорож Сонячною системою, використовуючи Землю, Місяць та Венеру для різноманітних гравітаційних маневрів перш ніж вона пройде через пояс астероїдів та досягне системи Юпітера в липні 2031-го року. У липні 2032-го року вона пролетить повз Європи, перш ніж станція оселитися на орбіті Юпітеру для вивчення його полярних областей та магнітосфери.

У грудні 2034-го року станція буде рухатись навколо Ганімеда, перш ніж вріжеться у цей же супутник в 2035-му році. Але цей останній маневр може бути переглянутий, якщо вчені дійдуть до висновку що уламки станції можуть забруднити океан супутника.

І взагалі, приємно бачити, як у космос почали запускати культових персонажів. Бо раніше у космос вже запускали баранчика Шона та гнома із Half-Life.

Джерела: Sonic Stadium, Я Житомирчанин


І найважливіше!!! Не забувайте допомагати ЗСУ чим можете для того, щоб вигнати з України російських окупантів! Ви можете підтримати фонд “Повернись Живим” або інші фонди для допомоги у війні проти росії.

Малюнок від Anasko

 

Також не забувайте реєструватися на сайті, оцінювати статті, писати коментарі та поширювати їх у соцмережах! Ми стараємося для всіх вас та заради української спільноти по Соніку!