Microsoft та SEGA об’єдналися!

Microsoft та SEGA оголошують ініціативу “Super Game” за допомогою платформи Azure.

Ще у травні 2021 року у звіті інвестора SEGA Sammy компанія рекламувала ініціативу “Super Game” для програмного забезпечення глобального масштабу. Тепер SEGA розповіла більше про “стратегічний альянс”, оголошуючи стратегічне партнерство з Microsoft у розробці ігор.

Сама Azure — це набір хмарних продуктів, таких як віртуальні машини, утиліти баз даних, служби штучного інтелекту, студії розробки та інструменти керування онлайн-іграми. Навіть сам GitHub є частиною Azure. Це не обмежує SEGA публікацією на платформах Microsoft; скоріше, самі Microsoft рекламують, що їхній сервіс PlayFab підтримує сумісність з Nintendo, PlayStation, iOS та багатьма іншими платформами.

Досі неясно, що тягне за собою цей альянс. Припускаємо, що Microsoft виступатиме в ролі “консультанта”, допомагаючи SEGA в розробці та впровадженні нової платформи.

Сонік, ймовірно, не буде мати великої участі в ініціативі. SEGA чітко зазначає, що цей альянс підтримує їхню ініціативу “Super Game”, яка сама по собі не є окремою грою, а скоріше зміщення фокусу на онлайн-ігри. У цьому контексті компанія може використовувати Azure як основну платформу для керування кількома командами по всьому світу.

Щодо того, що це означає конкретно для ігор про нашого улюбленого їжака, то можливо, що ми отримаємо онлайн-гру, бо Сонік хоча і має міжнародну привабливість, але у нього ще немає гри з глобальним онлайновим фокусом, окрім мобільних ігор від HARDlight. До речі. одна з них потрапила під руки датамайнерів і від них є цікава інформація!

Варто зауважити, що деякі ігри з франчайзу Соніка отримали FPS Boost на консолях Xbox Series S|X!