Sonic Generations вилучиться з Steam, але існує певний нюанс

Для тих фанатів, котрі хвилюється, що реліз Sonic X Shadow Generations може вплинути на доступність оригінальної гри, є невеличке полегшення у цій ситуації. Своєрідне полегшення.

Наступного місяця, а саме 9-го вересня, гру буде видалено з торгівельної платформи Steam. А станом на сьогодні, її вже неможливо придбати у магазині Xbox. Видалення цієї гри з платформ, жодним чином не впливає на тих користувачів, котрі вже придбали гру. Це просто робить його недоступним для окремої купівлі. За винятком того… що його можна буде придбати в якийсь момент у майбутньому часі.

Що нам тоді робити, якщо хочемо зіграти в Sonic Generations?

У повідомленні від офіційного акаунта по Соніку в соціальній мережі X(Twitter)SEGA, заявив, що оригінальна версія гри, буде частиною “набору з іншими культовими іграми по Соніку”.

Користувачі Steam добре знайомі із різними наборами ігор по іншим франшизам. Тому не дивно, що існує набір – Sonic the Hedgehog: Ultimate Bundle, який містить усі ігрові релізи на платформі Steam до 2019-го року (за винятком видалених класичних ігор).

У магазині Xbox, наразі не має набору, що містить оригінальний Sonic Generations. Натомість нам пропонують набір – The Ultimate Sonic Bundle, що містить Sonic Forces, Sonic Mania та Team Sonic Racing. Ймовірно, зазначені комплект(и) з грою Sonic Generations, ще не з’явилися на вітрині Xbox.

Несподівано, але ця заява киває в бік моддінг-спільноти оригінальної Sonic Generations, підтверджуючи, що модифікації не підвернуться жодного негативного впливу. Формулювання дещо розпливчасте, але швидше за все, воно стосується й тих версій, що включені до різних наборів.

Це дійсно довгоочікувана зміна рішення від SEGA, де у порівнянні з релізом гри Sonic Origins – видалити більшість версій оригінальних ігор з Sega Genesis та SEGA CD з сучасних платформ. Попри певні переваги для SEO-менеджменту, ми вже підкреслювали до цього, що вилучення можливості вільної купівлі гри, завдає значної шкоди моддінг-спільноті. Це рішення не є найкращим для обох сторін, але це принаймні розумний компроміс.

Що ви думаєте про це рішення? Чи є загальна потреба до такого компромісу? Поділіться своїми думками, у розділі коментарів нижче!

Джерело: Sonic Stadium


І найважливіше!!! Не забувайте допомагати ЗСУ чим можете для того, щоб вигнати з України російських окупантів! Ви можете підтримати фонд “Повернись Живим” або інші фонди для допомоги у війні проти росії.

Малюнок від Anasko

 

Також не забувайте реєструватися на сайті, оцінювати статті, писати коментарі та поширювати їх у соцмережах! Ми стараємося для всіх вас та заради української спільноти по Соніку!