Як фанати Соніка святкували День сміху в 2023-му році

Завтра вже настане те саме свято – День сміху, яке відзначається щорічно 1-го квітня. Але давайте згадаємо, що відбулось минулого року в цей день у спільноті їжака Соніка. Бо це дійсно увійшло в історію спільноти як оригінальне привітання на 1-ше квітня. Ми отримали тоді аж цілу гру, яку дуже несподівано опублікували! І це ще було не все!

Вбивство їжака Соніка

1-го квітня 2023 року офіційний канал їжака Соніка в YouTube опублікували трейлер до гри “Вбивство їжака Соніка” (The Murder of Sonic the Hedgehog). Це стало абсолютним сюрпризом для всієї спільноти, бо всі очікували чогось більш стандартного та простого на День сміху. А вже трохи згодом гра з’явилась власне у крамниці Steam. Більш прикольним є те, що ця гра абсолютно безкоштовна та її може зіграти кожен бажаючий!

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Про що саме гра?

Ця гра є візуальною новелою, яка побудована на ігровому рушії Unity. У грі персонажі всесвіту Соніка вирішили провести день народження Емі Роуз у вигляді тематичної вечірки-квеста, в якому кожен мав відігрувати свого рольового персонажа у тематиці “Вбивства у Східному Експресі”. І нікому не було відомо хто саме мав відігрувати роль вбивці. І так, не хвилюйтесь, Соніка там ніхто не вбивав насправді, бо це квест (а може і насправді, хто знає 😏). Але більше деталей ми вам не розкриємо. Ми просто порадимо вам пограти у цю чудову та захопливу гру самим та дізнатись, хто ж вбив там нашого улюбленого їжака.

Певний час після публікації гри існувало побоювання серед спільноти, що гра більше не буде доступною пізніше в Steam. Але в результаті цього не сталось.

Створення гри

Якщо ви думаєте, що Sonic Team дуже швидко зробили цю гру просто заради розваги, то ви дуже сильно помиляєтесь. Sonic Team не були причетні до створення цієї гри, та навіть інші студії компанії SEGA не займались створенням цього проєкту. Гра насправді створювалась протягом цілого року Міхалом Шафрір, а за розробку та дизайн був відповідальний Грег Баса. Головним дизайнером персонажів у цій грі був DEEGEEMIN. SEGA лише допомагала цій грі щодо створення деяких окремих асетів, про що ви дізнаєтесь у результаті самі в титрах гри, коли пройдете її.

Як ви могли побачити на скріншоті, гра на момент публікації мала 98% схвальних відгуків у крамниці Steam. Але це ще не все! В Х (Твіттері) менеджерка соціальних медіа по їжаку Соніку Кейті Хшановськи, яка є також ексклюзивним продюсером цієї візуальної новели, написала, що люди дуже добре оцінили цю гру і що було досягнуто небаченого рекорду.

Понад 1 000 000 із вас схопили “The Murder of Sonic the Hedgehog”, і наразі це гра №61 із найвищим рейтингом в Steam УСІХ ЧАСІВ. Абсолютно нереально. Дуже дякую всім.

із твітту менеджерки соціальних медіа по Соніку Кейті Хшановськи

Скоріше за все такий рекорд було зроблено тому, що франшиза їжака Соніка дуже популярна, гра зроблена добре й тому, що ця гра вийшла безкоштовною. Ми самі пограли у цю гру і радимо вам також це спробувати, якщо ви досі чомусь її не пограли. Бо ця гра заслуговує на вашу увагу та є дуже цікавою. Сподіваємось, що деякі пани чи пані зможуть перекласти цю чудову гру українською. 🙂

Якщо ви хвилюєтесь щодо того, чи є ця гра каноном, то мусимо вас запевнити, що це не так. Про це свідчить наступне повідомлення на сторінці крамниці у Steam щодо цієї гри:

Канон чи Фанон?
Ви знаєте що вони кажуть: усе є каноном*.

*Це не є тайтлом від Sonic Team, але ми дуже сильно віримо у силу фанону!

– зі сторінки крамниці у Steam щодо гри The Murder of Sonic the Hedgehog

Sonic Speed Dating

Це… нарешті сталось… Симулятор побачень у світі синього їжака під назвою Sonic Speed Dating. У цій грі ви зможете піти на побачення з вашими улюбленими персонажами зі світу Соніка. Щоправда, гра вийде на початку 2024-го року, як обіцяє нам одна із студій SEGA, яка займається мобільними іграми – SEGA HARDlight. Але всі ми знаємо, що це ж було 1-ше квітня. 🙂

Хай там як, але нижче ви самі можете побачити скріншоти цього “зливу”.

Познайомтеся з нашою новою, захоплюючою та амбіційною грою, яка орієнтована на розповідь. Це буде корисний досвід, в якому ви зможете налагодити нові стосунки з улюбленими персонажами всесвіту Соніка. Sonic Speed Dating. Вийде на початку 2024-го року 💜

– із твіту SEGA HARDlight на 1-ше квітня 2023 року.

А ви вже вирішили кого саме запросите на побачення? 🌚

Хай там як, але День сміху того року був дійсно цікавим на контент. Можливо у нас ще є шанси, що все таки SEGA HARDlight цього року опублікує цей довгоочікуваний симулятор побачень по всесвіту Соніка 😂! Саме на 1-ше квітня! І залишається лиш здогадуватись, що саме цей день нам подарує.


І найважливіше!!! Не забувайте допомагати ЗСУ чим можете для того, щоб вигнати з України російських окупантів! Ви можете підтримати фонд “Повернись Живим” або інші фонди для допомоги у війні проти росії.

Малюнок від Anasko

 

Також не забувайте реєструватися на сайті, оцінювати статті, писати коментарі та поширювати їх у соцмережах! Ми стараємося для всіх вас та заради української спільноти по Соніку!