Сонік повернувся до параду Macy’s у День Подяки у Нью-Йорку

Чи багато хто з вас знає, що позавчора, 25 листопада, пройшов традиційний парад від мережі універмагів Macy’s у День Подяки у Нью-Йорку? І чи знаєте ви, що цьогоріч був присутній синій їжак на ім’я Сонік у вигляді величезної повітряної кулі? Що ж, наша редакція має що розповісти вам про цю подію!

День Подяки у США

Це свято відзначається американцями у 4-ий четвер листопада. Його прийнято святкувати у родинному колі за вечерею. Обов’язковими стравами до Дня Подяки є фарширований індик з журавлиновим варенням і солодкий пиріг з гарбузовою начинкою. На думку істориків, усе це було на столах колоністів у XVII столітті. До цього дня по всій країні відгодовують велику кількість індиків, щоб забезпечити кожну американську сім’ю хоча б по одному.

Фото: ukrainianpeople.us

Паради Macy’s у Нью-Йорку

Традиція проведення святкового параду в Нью-Йорку торговельною мережею універмагів Macy’s (Мейсіс) з’явилася ще 1924 року. Він символізує відкриття сезону різдвяних знижок. Гігантські повітряні кулі, що викликають захват не тільки у дітей, але і у дорослих, є справжніми витворами мистецтва. Виготовляє їх Macy’s Parade Studio в Нью-Джерсі. Кулі можуть досягати 12 метрів у висоту і майже 9 метрів в ширину, але при цьому поміщаються в коробку розміром 4 на 2 метри.

Цьогоріч із урахуваннями протиепідемічних заходів святковий парад відбувся успішно, налічуючи понад 8 тис. людей. Про це свідчить BBC.

Учасники пронесли близько 40 різних надувних постатей, у тому числі й відомого світові синього їжака Соніка. Раніше ми повідомляли про те, що він офіційно візьме участь у цьогорічному параді Macy’s. Ця повітряна куля і справді гігантська на світлинах, шкода тільки, що ми не змогли побачити це наживо.

Про цю подію висвітлили також і наші українські ЗМІ, наприклад: Суспільне, Chas.News, КорреспонденТ.net (вони ж і згадали про Соніка, за що ми їм дуже вдячні).

Що далі?

Перш за все, рано говорити про те, чи повернеться синій їжак наступного року. Якщо 10 років тому, здійснивши свою першу появу у вигляді “сучасної версії Соніка” на цьому заході, це було досить неймовірно, то нині цілком можливо, що він з’явиться у 2022 році.