CoroCoro публікує заяву про поширення піратства навколо манги про Шедоу

Японський видавець CoroCoro Comics оприлюднив публічну заяву щодо несанкціонованого розповсюдження манги Shadow the Hedgehog, яка була випущена в магазинах лише минулого тижня.

УВАГА! Цей пост не було перевірено редактором із-за того, що нам бракує людей. Тож якщо ви помітили помилки – вибачте. Ви можете написати у коментарях про помилки, якщо знайшли їх. Нам дуже бракує людей у команді, тож якщо ви б хотіли допомогти нам, ви можете тут прочитати деталі щодо цього.

“Щиро дякуємо за вашу постійну підтримку “Shadow the Hedgehog, the Jet Black Hedgehog“, який зараз виходить у серіал у Monthly CoroCoro Comic“, – йдеться у заяві на веб-сайті CoroCoro Comics (машинний переклад). “З моменту початку серіалу ми отримали величезну кількість відгуків, і ми сподіваємося, що ви й надалі з нетерпінням чекатимете серіалу.”

“На жаль, ми підтвердили, що скріншоти цієї роботи зараз завантажуються в соціальні мережі, такі як X (Twitter) та YouTube, без дозволу. Є також деякі зловмисні випадки, коли весь перший епізод був завантажений”. Заява продовжується нижче:

Твори манги можуть продовжувати існувати завдяки підтримці багатьох читачів. Навіть якщо ви робите це легковажно, публікація скріншотів манги в соціальних мережах або блогах без дозволу власника авторських прав є порушенням авторських прав. Якщо порушення авторських прав триватиме, художники манги не зможуть малювати нову мангу.

Щоб захистити мангу, будь ласка, не публікуйте зображення без дозволу власника авторських прав (за винятком випадків цитування згідно із законом про авторське право). Ми також просимо вас з розумінням та співпрацювати, щоб не публікувати зловмисні публікації, які порушують авторські права, і не розповсюджувати посилання на них. Зауважте, що порушення авторських прав може бути предметом кримінального покарання та/або позовів про відшкодування збитків.

– заява на веб-сайті CoroCoro Comics

12-го вересня була випущена серія манги Shadow the Hedgehog від CoroCoro. Офіційно ліцензована прив’язка до майбутньої Sonic X Shadow Generations, і короткі огляди сторінок швидко заполонили соціальні мережі. Незабаром після цього користувачі платформи X (Twitter) почали публікувати повні зображення всього коміксу. Що змусило автора історії та художника попросити фанатів не “читати через незаконні канали“.

У той час як деякі користувачі вирішили видалити завантаження. Інші користувачі платформи соціальних мереж зайняли моральну позицію на користь збереження відсканованих сторінок онлайн. Стверджуючи, що оскільки CoroCoro Comics офіційно не продається на англомовних ринках, японський видавець технічно не втрачає гроші через втрачені продажі, та що фанати заслуговують на доступ до коміксу.

Незалежно від моральної позиції, тим не менш, юридично заборонено публікувати або поширювати мангу чи інші опубліковані японські твори в інтернеті. Існує національна кампанія з підвищення обізнаності, щоб допомогти запобігти такому розповсюдженню, яке є широко поширеною проблемою в бізнесі манги.

Джерело: Sonic Stadium


І найважливіше!!! Не забувайте допомагати ЗСУ чим можете для того, щоб вигнати з України російських окупантів! Ви можете підтримати "Діда"/"Шаленого Їжачка" або інші фонди для допомоги у війні проти росії.

Малюнок від Anasko

 

Також не забувайте реєструватися на сайті, оцінювати статті, писати коментарі та поширювати їх у соцмережах! Ми стараємося для всіх вас та заради української спільноти по Соніку!