Sonic Speed Café та що від нього очікувати в інших країнах?

Споглядаючи за сьогоднішньою тенденцією, можна з впевненістю сказати, що франшиза Соніка стає все дедалі популярніше у всьому світі! Завдяки вдалому релізу Sonic Frontiers, багато гравців з різних країн, змогли ознайомитися з цією серією ігор. В тому числі й з Німеччини, Італії, Іспанії та Франції, де отримали повноцінне озвучення!

Звісно, значна частина аудиторії знаходиться у Америці й коли починаються розмови щодо тематичних закладів та фестивалей, то очевидним варіантом, де можна їх провести, є Сполучені Штати Америки. Як до прикладу той факт, що більша частина виступів зі світового туру Sonic Symphony проводяться саме на території США. Або одні з найбільших фанатських фестивалів — Sonic Expo та Sonic Revolution, також відбуваються у Сполучених Штатах Америки

Й логічно припустити, що у найближчому майбутньому можна очікувати й тематичні ресторани чи заклади харчування. Але на щястя, ми вже маємо гарний приклад такого закладу, а саме Sonic Speed Café! Саме завдяки співпраці між SEGA та ресторатором Secret Sauce Society — Енді Нгуєною, вперше можна спробувати тематичні напої й страви та гарно провести час зі своїми родичами та друзями!

Тому, ми розповімо про самий заклад, його історію заснування, вигляд та події пов’язані з ним, щоби мати приблизну картину того, як подібний заклад буде виглядяти у країнах Європи.

Загальна інформація

Перший заклад відкрився в минулому році, під час SDCC за адресою 910 J St Space 2. Шкода, що воно було лише частиною Comic-Con, де ресторани у подібній тематиці, через певний час закривалися. Але 25-го липня, під час наступного Comic-Con, відбулося остаточне відкриття Sonic Speed Café!

Другий заклад відкрився 19-го листопада 2023 року — під час ComplexCon 2023, у місті Лонг-Біч, штат Каліфорнія. Третій також відкрився у штаті Каліфорнія, але вже у місті Чіно-Гіллз у проміжку з 24-го листопада 2023 до 29-го лютого 2024. Четвертий натомість, відкрився лише на 3 місяці, де розпочав свою роботу з 4-го травня 2024 року у місті Кеті, штат Техас.

З чого почнемо, з вигляду ресторану чи з його меню?

Можемо розпочати нашу подорож по ресторану з того, що у нас є чіткі деталі та фотографії, з зображенням нам відомого гризуна по всьому приміщенню! Також маємо фотографії з тематичною їжею на замовлення, і так, чилі-доги Є у меню.

Але не лише одні чилі-доги будуть! Повне меню в себе включає: Сендвіч з хрусткою смаженою куркою “Knuckles Sandwich“, а також сендвіч з яєчним салатом “Evil Genius“, “Sonic’s Classic Chili Dog“, зі смаженими цибулевими кільцями “Golden Ring” та картоплею фрі “Fast Fries” — в якості смачного гарніру.

З напоїв можна замовити чорничний смузі “Blue Blur” (представляє Соніка), вишневий смузі “Smashing Echidna” (Наклз), манго-апельсиновий смузі “Flying Fox” (Тейлз) або молочний коктейль мокко “Team Dark” (Шедоу).

Це все з меню? А як щодо його вигляду?

На додаток до попередньо-перерахованих страв, також можемо показати й деякі корисні веганські страви, разом з альтернативними гарнірами, які мають чудові назви (ми б точно вибрали “Chao Down Combo” лише за її назву!).

Дизайн спливаючого меню, значною мірою натхненний іконичною зоною Грін Хілл, де синє освітлення та зелена трав’яна підлога, разом з шаховими візерунками на стінах та столах, утворює затишну атмосферу. Організатори кажуть, що намір полягає у тому, щоб “змусити відвідувачів відчути себе так, ніби вони йдуть у світ Соніка“.

Огляд ресторану

Також маємо зображення, які надійшли з YouTube-каналу — “Parks and Cons” (через неофіційний блог SDCC), який знайшов собі вільний час, щоби прийти до кафе на день його відкриття.

Нижче, ви можете побачити спеціальну фірмову упаковку, яка постачається з вашою картоплею фрі та чилі-догом. Однозначно варто їх розгорнути та зберегти для колекції, якщо ви відданий мисливець мерчу!

І ось частина, яка нас особливо цікавить — ексклюзивні сувеніри! Тут ви можете замовити собі худі, кепку чи футболку. Також в наявності є ексклюзивна чорна футболка, яка є доступною в обмеженій кількості для тих, хто замовить набір “Gotta Go Fast” SDCC Bundle! Мушу сказати, що в мене велика заздрість, бо я не зможу витратити свої кошти зі своєї карти, на вищезгадані речі.

Повне відео з каналу Parks and Cons, можете переглянути нижче:

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Події

Величезної популярності, кафе набрав під час ComplexCon 2023 у Сан-Дієго, і не тільки через їжу. 19-го липня, під час спеціального урочистого відкриття, навпротязі тижня – різні важливі гості відвідували заклад. Зокрема письменниця коміксів про Соніка від IDWЕван Стенлі та глава франшизи Соніка — Такаші Іізука. Також відбувалася церемонія перерізання стрічки “Соніком”, а фанати могли виграти плюшевий подарунок — Toy-Factory Сонік.

Повний розклад подій було опубліковано у соціальній мережі X(Twitter).

19 липня: УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ

-11:00: перерізання стрічки з талісманом їжаком Соніком
-11:00 розіграш плюшевих іграшок з Соніком від Toy-Factory
-Щоденний розіграш опівдні, о 17:00 та 20:00

20 липня:

-11:00: подарунки колекційних шпильок від Zen Monkey для перших 50 клієнтів
-З полудня до 14:00: можливість сфотографуватися з талісманом їжаком Соніком
-З 15:00 до 16:00 можливість отримати підпис від Такаші Іідзуки
-Щоденний розіграш опівдні, о 17:00 та 20:00

21 липня:

-11:00: роздача 10-сантиметрових фігурок від JAKKS Pacific для перших 50 клієнтів
-З полудня до 14:00: можливість сфотографуватися з талісманом їжаком Соніком
-З 15:00 до 16:00 можливість отримати підпис від Такаші Іідзуки
-Щоденний розіграш опівдні, о 17:00 та 20:00

22 липня:

-Роздача коміксів IDW або витяжний ремінець від виробника BioWorld для перших 50 клієнтів
-З полудня до 14:00: можливість сфотографуватися з талісманом їжаком Соніком
-З 14:00 до 15:00: зустріч і привітання з ілюстратором коміксів про Соніка Еваном Стенлі
-Щоденний розіграш опівдні, о 17:00 та 20:00

23 липня:

-11:00: Роздача 6-сантиметрових фігурок JAKKS Pacific для перших 50 клієнтів
-З полудня до 14:00: можливість сфотографуватися з талісманом їжаком Соніком
-Щоденний розіграш опівдні, о 17:00 та 20:00

Окрім цього, необхідно також зазначити, що у перші дні праці, група Sonic Symphony World Tour, організувала акустичний концерт! Ще більшим дивом, була присутність Шота Накама – автора і продюсера Sonic Symphony! Виступи проводилися в п’ятницю 18 серпня о 11:30 ранку, а також у 2 та 6 годині дня.

Нижче, ви можете послухати усі виступи, завдяки Youtube-каналу — “Sonic City | Sonic News, Media & Community“.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Блог у ресторані

Джейсон Беррі із Sonic Stadium був запрошений на урочисте відкриття ресторану 19-го липня. Ми щиро дякуємо Джейсону, за усі фотографії та відео, а також за те, що поділився своєю думкою, щодо самого закладу!

Перші 50 відвідувачів, отримали собі безкоштовну сувенірну продукцію Соніка, а синя блискавка вже була на місці, щоб зустріти та привітати нетерплячих фанатів.

Хоч довга черга зайняла деякий час, щоб зайти до Sonic Speed Café, проте було багато веселощів і розваг коло нього, поки чекали. Інші фанати також долучилися до події й деякі з них прийшли у чудових косплей-костюмах! Як до прикладу цей хлопець, котрий прибув у повному одязі Інфініт. Ми лише сподіваємося, що він не зіткнеться з косплеєрами Шедоу, під час свого перебування на SDCC.

Опинившись всередині, ви отримаєте повний досвід від перебування у кафе Соніка! Блакитне освітлення, стіни, що оформлені у вигляді шахової дошки, на фоні звучить тема зони Грін Хіл та дошки персонажів, з якими можна сфотографуватися. Це надзвичайно-сімейний заклад, з великою кількістю місць для сидіння з багатьма розвагами та атракціонами.

Говорячи про їжу, Джейсон спробував страви з головного меню та виявив, що “якість досить чудова.” Він зокрема зазначив, що “чилі-дог Соніка був на 100% з яловичини, що надає особливої ​​глибини смаку.” Він також спробував Сендвіч Наклза, і насолоджувався злегка гострим соусом, що до нього додавався — “без сумніву, є дещо “пробивним” для клієнтів“.

“Окрім їжі, Sonic Speed Café пропонувало різноманітні товари для покупки, а також місця, де можна зіграти.” Джейсон знайшов зону з консолями, де був завантажений Sonic Origins, а також серію футболок та толстовок, які учасники могли отримати. Але існувала одна сорочка, що видавалася виключно для тих, хто замовив певний набір зі страв.

Коментарі від власників мережі Secret Sause Society!

Нарешті, Джейсону вдалося швидко поспілкуватися з Кевіном Сео — одним з представників мережі Secret Sauce Society. З відповідей Кевіна стає зрозуміло, що він великий фанат Соніка, рівно як і ми, та бачимо, що ця пристрасть проявляється в декорі та детальному меню.

Ось ще кілька слів від Кевіна:

З моменту відкриття Sonic the Hedgehog Speed Cafe у 13-му липні, реакція спільноти була надзвичайно позитивною. Фанати Соника приїжджають звідусіль, щоб відвідати цей ностальгічний ресторан, надихаючи команди SEGA та Secret Sauce Society залишати заклад відкритим до 31 серпня 2023 року. Протягом усього часу роботи, Sonic the Hedgehog Speed Cafe буде проводити розіграші сувенірної продукції, пропонуючи такі призи, як чашки, рюкзаки та рамку Sonic Pixel Frame. Фанати можуть знайти додаткову інформацію про розіграші на сторінці кафе в соціальних мережах @sonicspeedcafe

Кевін Сео, організатор мережі ресторанів Secret Sauce Society

І так, Джейсон сфотографувався з Соніком. Хіба вони не мило виглядають разом?

Вердикт Джейсона — “великий палець вгору.

Ось це й усе, що ми хотіли розказати про Sonic Speed Café! Звісно, може дещо змінитись у інтер’єрі, в залежності від країни або можуть бути значні зміни у меню, але є ті речі, котрі ніколи не зміняться, а саме атмосфера закладу та оточуючі його фанати! Ну й звісно, в незалежності від країни, смак кожної страви, як нам Джейсон розповів до цього, буде неймовірно смачним!

Як ви думаєте, коли ця мережа ресторанів дійде до України? Та чи були би ви там першим клієнтом? Поділіться своїми ідеями та думками щодо цього, у розділі коментарів нижче!

Усі використанні джерела: 1)Sonic Stadium; 2)Sonic Stadium; 3)Sonic Stadium; 4)Sonic Stadium; 5)Sonic Stadium.


І найважливіше!!! Не забувайте допомагати ЗСУ чим можете для того, щоб вигнати з України російських окупантів! Ви можете підтримати фонд “Повернись Живим” або інші фонди для допомоги у війні проти росії.

Малюнок від Anasko

 

Також не забувайте реєструватися на сайті, оцінювати статті, писати коментарі та поширювати їх у соцмережах! Ми стараємося для всіх вас та заради української спільноти по Соніку!