Ми повернулися! + Дайджест по останнім новинам

Після довгої паузи ми нарешті знову можемо почати публікувати новини на нашому сайті про всесвіт їжака Соніка. Ми розуміємо, що мало хто з вас взагалі залишився тут, бо пауза у 3-4 роки це дуже багато. Але ми сподіваємося, що такого більше не станеться, за умови вашої активності та допомогою інших редакторів, якими ви можете стати на нашому сайті. Бо як виявилося, одна людина не може сама побудувати україномовну спільноту по Соніку, тому активно долучайтеся до нас і все у нас вийде разом! А також не забудьте прочитати кінець статті про нашу співпрацю із тими, хто створює україномовне вікі по Соніку.

Також ми для вас підготували невеличкий дайджест про події по всесвіту Соніка, що сталися не так то й давно. Сподіваюсь, що ця підбірка буде для вас цікавою та корисною, якщо ви щось упустили.

Їжак Сонік відсвяткував своє 30-річчя!

Франшиза Соніка розпочалася 23 червня 1991 року із гри Sonic the Hedgehog на консолі Sega Genesis. Жанр гри був платформером по типу Super Mario Bros для NES, але з підтримкою 16-бітної музики, що було на той час революційно для консолі від Sega на відміну від Nintendo. Також гра відрізнялася й тим, що в ній було велике розмаїття механік та різні за ігровою механікою боси в кінці рівня, на відміну від того ж Super Mario Bros.

На 30-річчя їжака Соніка Сеґа підготувала різноманітні анонси та плюшки, які ви можете знайти на офіційному сайті по 30-ліття синього їжака.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Передзамовлення гри Sonic Colors: Ultimate

Сеґа вирішила зробити перевидання гри Sonic Colors, анонсувавши це в рамках 30-річчя Їжака Соніка, додавши в неї новий контент. Головною особливістю цього перевидання є те, що гра буде доступна й для користувачів ПК. Придбати гру для користувачів ПК можна в Epic Games Store, оформивши передзамовлення або купивши гру після релізу.

Гру можна купити в двох виданнях: Звичайний та Делюкс. В Делюкс версії у вас буде:

  • Можливість пограти гру ще до релізу
  • Буде додано 3 спеціальні ремікси з оригінальної гри
  • Невелика можливість кастумізації Соніка, де ви можете одягнути на нього золоті та срібні рукавички з кросівками.
  • Ефект бусту з блискавками як у фільмі Їжак Сонік.

Гра вийде на Nintendo Switch, Xbox One, PlayStation 4 та в Epic Games Store. Щодо можливості появи гри в Steam нам на жаль ще невідомо. Усі деталі ви знайдете на сайті Sonic Colors: Ultimate.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Анонс нової гри по Соніку на 2022 рік

Під час події Sonic Central у кінці нам анонсували нову гру по Соніку, назву яку до поки невідомо. Але за деякою інформацією із сайту, де було розміщено відео, у коді сторінки була виявлена назва гри Sonic Rangers, що скоріше за все є просто робочою назвою проекту, а не назвою самої гри. У трейлері нам показали, що гра вийде на PS4/PS5, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch та на PC у 2022 році.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Симфонічний концерт та виступ групи Crush 40 на 30-річчя Соніка

На 30-ліття Їжака Соніка, по між анонсів нових ігор по Соніку, окремо слід виділити концерт, який складався з декількох частин. На першій частині ми могли послухати симфонічний оркестр, який чудово грав різну музику з різних ігор по Соніку. А потім після цього, в рамках концерту ми могли побачити й виступ групи Масато Накамури, який створював музику до першої гри по Соніку. А вже після цього почався потужний музичний драйв від рок групи Crush 40, музика якої не один раз прикрашала крутість багатьох ігор про синього їжака.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Колаборація із Minecraft

У грі Minecraft (Bedrock Edition) на торговій площадці ви можете придбати цілий ігровий режим про Їжака Соніка та пограти це, якщо у вас куплена гра дана гра. Там можна обрати різних персонажів по Соніку, проходити різні знайомі тематичні карти та грати це разом із друзями.

Також на сервері Minecraft (Bedrock Edition) під назвою Hive була можливість пограти з 12 до 26 липня у цілий захід, присвячений Їжаку Соніку, де ви могли збирати кільця, розблокувати аксесуари та пограти в тематичні міні-ігри.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Анонс нового мультсеріалу Sonic Prime

Це було неочікувано, але на Netflix у 2022 році вийде новий мультсеріал по Соніку, під назвою Sonic Prime.

Цей мультфільм буде складатися із 24 епізодів, де синьому їжаку прийдеться не просто бігати на великих швидкостях, щоб врятувати світ. Тут йому доведеться й подорожувати в альтернативні виміри, щоб урятувати цілий мультивсесвіт. У ході своїх пригод Сонік зустріне альтернативні версії своїх друзів та ворогів, а також буде розбиратися й у самому собі, як обіцяє команда, що займається створенням мультфільму.

Також нам стало відомо, що над проектом буде працювати Джастін Пенистон, який приклав руку до коміксів DC про Синього Жука (Blue Beetle), IDW коміксу Вічне Падіння (Eternal Descent) та до мультсеріалу на Disny XD під назвою Месники, Гуртуємося! (Avengers Assemble!)

По духу мультфільм буде більш дарковим ніж Sonic Boom, приблизно як відомий нам вже Sonic SatAM.

Україномовне Вікі по Соніку

Для створення україномовної спільноти по Соніку дуже важливо не тільки писати актуальні новини та створювати контент на YouTube, але й писати Вікі-статті по Їжаку Соніку. Бо як інакше усі нові фанати будуть дізнаватися про цей чудовий всесвіт та ще й рідною мовою? Тому ми вирішили скооперуватися із тими, хто створює це. Активно долучаємося та допомагаємо збільшувати кількість статей українською мовою! Щоб потрапити на це вікі, натисність на кнопку “Вікі” у нас на сайті зверху чи просто натисніть на цей текст.